Sunt cele mai mici ţări din lume, dar merită să le vizitezi cel puţin o dată-n viaţă

Share
19
Tweet
destinatii de vacanta Foto: Instagram.com/imeimechanchan/sniffyjenkin

Dacă te-ai săturat de concediile petrecute pe plajele invadate de turişti, trece pe lista cu destinaţii de vacanţă şi aceste ţări.

Nu vei fi deranjat de nimeni, iar pe lângă faptul că peisajele te vor fascina, vei rămâne şi cu amintiri plăcute despre obiceiurile fiecărei ţări.

Palau

Palau, după numele său oficial Republica Palau, este o ţară insulară aflată în Oceanul Pacific, la 800 km est de Filipine. Câştigându-şi independenţa în anul 1994, este una dintre cele mai mici şi mai tinere ţări.

Palau este unul dintre cele mai uimitoare locuri de pe pământ - pădurile sale tropicale sunt pline de i păsări unice, iar apele sale teritoriale sunt populate de 130 de specii de rechini amenințate.

Niue

Niue este o țară insulară situată în Oceanul Pacific. Are o suprafaţă de 261, 46 kilometri pătraţi şi peste 1000 de locuitori. Cu toate acestea, insula are propriul aeroport.

Sfântul Kitts și Nevis

Statul este format din două insule: Saint Kitts și Nevis. Este cel mai mic stat de pe continentele americane atât din punct de vedere al suprafeței cât și al populației. Are o suprafaţă de 261 kilometri pătraţi şi peste 52.000 de locuitori.

Principatul râului Hutt

Principatul Hutt River din Australia a fost fondat în 1970 de către fermierul Leonard George Casley. Acesta şi-a creat propria ţară pe proprietatea sa agricolă, în apropierea oraşului Northampton din Australia de Vest.

Deși țara nu este recunoscută de niciun stat, ea are încă o monedă proprie.

Tuvalu

Tuvalu este o țară insulară în Polinezia, situat în partea central-vestică a Oceanului Pacific, la jumătatea distanței dintre Hawaii și Australia.

Republica Nauru

Nauru este cea mai mică țară insulară din lume şi cea mai mică republică independentă. Nu are niciun capital oficial, niciun sistem de transport public, iar 25 de kilometri de drumuri sunt folosite de localnici care conduc vehiculele lor private.

Principatul Seborga

Este un sat din provincia Imperia, în regiunea Liguria, Italia. Are o suprafaţă de 4, 91 de kilometri pătraţi şi peste 300 de locuitori.

Are o armată care este formată din 3 persoane: ministrul apărării și doi polițiști de frontieră.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile