Unde să ieși lângă București ca să te simți ca-n vacanță

Share
87
Tweet
Vulcanii noroioși
Vulcanii noroioși

Weekend-ul bate la ușă, așă că ne-am gândit cum să ne petrecem timpul liber.

Dacă te trezești cu chef de ducă și simți nevoia să evadezi din cotidian, îți propunem câteva destinații din apropierea Bucureștiului. Schimbi aerul, te super relaxezi și te bucuri de vremea frumoasă de afară.

Delta Neajlovului

Delta de langa Bucuresti Foto: Noizz.ro

Îți propunem să te urci în mașină și să accelerezi spre Giurgiu. Vei descoperi o deltă la numai 30 km de Bucureşti, Delta Neajlovului, cunoscută şi sub numele de Balta Comana.

Delta este parte a unei rezervaţii naturale de peste 25.000 de hectare,care include şi o pădure uriaşă brăzdată de drumuri forestiere şi în marginea căreia se găseşte locul unde a fost ucis Vlad Ţepeş.

Dacă te țin picioarele, ia-ţi şi bicicleta. Această oază de natură este destinaţia ideală pentru o zi departe de haosul oraşului.

Parcul de Aventură Comana

comana Foto: Noizz.ro

Aflat chiar la intrarea în pădure, amplasat pe malul apei, aici ai multiple opţiuni - trasee cocoţate prin copaci, tiroliane, plimbări cu barca, tir.

Însă, ai grijă, să nu înduri patimile românului cu pretenţii peste medie: înghesuială maximă, mitocănie multă, cozi la orice, personal nervos etc.

Ăsta este locul unde poţi să te relaxezi, să îţi încarci bateriile şi să te bucuri de natură.

Palatul Știrbey, Buftea

Domeniul Stirbey Foto: eualegromania.ro

La 20 de km de centrul Bucureștiului te așteaptă o oază de relaxare. Palatul Știrbey a fost construit între anii 1855 - 1864 de Barbu Știrbey, domnul Țării Românești. În 2007 a fost redeschis publicului și poate fi vizitat în intervalul orar 10:00 - 23:00. Intrarea pe domeniu este gratuită.

Iarbă verde, aer curat și liniște este ceea ce căutâm când vrem să fugim puțin din oraș și nu avem prea mult timp la dispoziție.

La domeniul Știrbey se poate mânca și la restaurant sau pe terasa palatului.

Palatul Mogoșoaia este una dintre destinațiile de weekend pe care le vizitez cu plăcere de fiecare dată când am ocazia.

Mogosoaia Foto: Facebook/Mogosoaia

Aflat pe malul lacului Mogoșoaia, palatul înconjurat de un parc superb este un adevărat colț de liniște. Poți să te relaxezi pe iarbă, la umbra copacilor sau să te răcorești cu o limonadă la restaurantul din cadrul palatului.

O altă activitate pe care o poți desfășura aici este wakeboard-ul. Pe lacul Mogoșoaia este amplasat "Zumbaala Wake Park".

Lacul Snagov

Snagov Lake Foto: Youtube.com

Aici găsești toate ingredientele pentru relaxare, adrenalină și voie bună. Poate fi o destinație pentru o plimbare romantică, o escapadă de weekend, un loc pentru casa de vacanță.

Domeniul Greaca

Greaca Foto: Facebook/Domeniul Greaca

Sau relaxare la doar 30 de minute de București. Domeniul Greaca este o destinație ruptă din rai potrivită pentru cei care vor să facă o aroganță de o zi. Resortul include un conac cu arhitectură neoromânească, un restaurant cu bucătărie romanească și mediteraneană, o cramă și două piscine exterioare.

Edenland Park

Edenland Park Foto: Facebook/Edenland Park

Când spui Edenland, spui căsuța din copac. La doar 20 de km de București găsești locul în care ai voie să mai fii copil măcar o zi. Aici te poți bucura de 11 căsuțe în cppaci și de o priveliște care te face să visezi cu ochii deschiși.

Pune în geantă și un gram de curaj pentru că vei avea parte și de de diferite activități - airsoft, tir cu arcul, paintball.

Spor la scris propriul basm de weekend!

Therme

Therme Foto: facebook.com

Dacă vrei să ajungi la mare, dar nu prea ai timp, atunci Therme e ceea ce ai nevoie.

Cea mai apropiată "la mare" de lângă București - deschis 12 luni pe an, Therme este cel mai mare centru de wellness, relaxare și entertainment din Europa. Aici, temperatura aerului este mereu de 29-30 grade Celsius, iar cea a apei de 33 de grade Celsius.

Spații de relaxare, piscine, restaurante sunt doar câteva dintre elementele care te vor relaxa departe de zgomotul orașului.

Vulcanii Noroioşi

Vulcanii-Noroiosi Foto: locuridinromania.ro

Dacă ai un weekend liber și vrei să evadezi nu foarte departe de casă, dă o fuga până-n inima Buzăului, la Vulcanii Noroioși. Pentru câteva secunde o să te simți într-o altă lume, atunci când vulcanii misterioşi te vor captiva.

La Vulcanii Noroioşi se poate ajunge pe un drum modernizat, din DN10 (Buzău-Braşov), de la Sătuc (20 km), prin schela Berca sau prin Joseni-Policiori-Beciu (DJ102F).

Valea Teleajenului

Dacă ți s-a luat de Valea Prahovei și vrei sa scapi de traficul de pe DN1, Valea Teleajenului te așteaptă. Valea Teleajenului este paralelă cu Valea Prahovei şi se ajunge la ea prin Ploieşti.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile