36 de ore în București - The New York Times a scris despre ce poți face în Capitala noastră pestriță

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
10
Tweet
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Bucureștiul este orașul în care trăim și în care muncim și în care ne ducem zilele. E Capitala aia extra-poluată din Europa, cu puține spații verzi și cu un număr atât de mare de mașini, încât, în curând, vom merge pe ele și nu pe trotuare.

E paradoxal și plin de blocuri cu bulină, gată să cadă la cutremur, dar are și străduțe frumoase și locuri mișto. Pentru cei care doar vin să-l vadă, fie ei din provincie sau turiști, Bucureștiul poate părea exotic și pare că are un șarm aparte. Ce pot să zic, ăsta cred că e un lucru pozitiv, din punct de vedere turistic, deși nu ne ajută cu nimic, pe noi, ăștia care locuim aici.

Cei de la The New York Times au scris recent un articol despre cum poți să-ți petreci 36 de ore în București. Am scris frumos și interesant, despre restaurante cu meniuri românești, dar și internaționale, despre cafenele hip și obiective turistice istorice.

București

Au menționat și parcuri - cum ar fi Grădina Icoanei sau Cișmigiu, dar n-au lipsit nici Muzeul Țăranului sau cel al Satului. Lista cuprinde și Intercontinentalul și piața autentică de la Obor, iar dacă citești materialul, vei avea senzația că ești într-un oraș boem, așa cum vezi prin locurile din străinătate.

Mă bucură articolul și faptul că Susanne Fowler a reușit să cuprindă printre rânduri esența acestui oraș, dar, nu sunt entuziasmată, deoarece am ajuns într-un punct în care mă blochez doar în minusuri și probleme.

București

Turiștii nu le vor simți chiar pe toate (deși mă îndoiesc că nu se vor plânge de traficul îngrijorător care ne mănâncă zilele) și vor avea timp și chef să se bucure de toate aceste particularități. Despre asta-i vorba până la urmă, plus că, na, am apărut în The New York Times.

Însă, rămân la părerea că Bucureștiul trebuie promovat, ce-i drept, însă nu fără a ridica un semn de întrebare autorităților. Poate lauda asta n-o face pe Firea să sară în sus de bucurie, ci o determina să investească constructiv în București. Dar, mă păcălesc singură, nu?

București

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile