4 sfaturi esențiale pentru primul interviu de angajare

Share
Tweet
Foto ilustrativ

Primul interviu de angajare poate fi destul de înfricoșător. E primul tău pas oficial pe piața muncii și vrei să pășești cu dreptul, evident. Lasă anxietatea acasă și urmează aceste 4 sfaturi pentru un interviu de succes!

Acum șase ani, mergeam la primul interviu de angajare. Mai lucrasem part-time, dar pentru cunoștințe sau clienți străini cu care nu mă întâlnisem niciodată.

Cu toate că aveam această experiență de muncă în spate și cu toate că făcusem ani buni de public speaking și dezbateri în liceu și în facultate, aveam emoții.

Compania care m-a intervievat era la 20 de minute de casa mea, dar asta nu a schimbat faptul că am rugat-o pe mama mea să mă ducă până acolo cu mașina. Am ajuns mai devreme și ne-am învârtit pe toate străduțele ca să "învățăm zona" cu toate că o știam pe de rost deja.

Foto ilustrativ

Adevărul e că amândouă aveam emoții. Primul pas în carieră al unui tânăr contează și trebuie făcut cum trebuie. E normal să fii și tu emoționat când vine momentul, dar important e să nu lași anxietatea să te cuprindă.

Iată care sunt pașii pe care i-am urmat la primul interviu, cât și cei pe care i-am învățat pe parcurs la următoarele întâlniri profesionale:

1. Citește mai multe despre companie

Dacă nu știi nimic despre compania la care mergi la interviu, s-ar putea să lași impresia că nu te interesează jobul. Uneori sunt suficiente chiar și 10 minute petrecute pe site-ul firmei respective și pe paginile de social media ale acesteia ca să afli cu ce se ocupă, ce misiuni și valori are și poate chiar cine sunt membrii echipei. Iar dacă tot suntem la acest punct, nu uita să-ți reamintești cerințele postului și ce ai trecut în propriul CV.

Foto ilustrativ

2. Îmbracă-te corespunzător pentru jobul la care ai aplicat

Nu sunt întotdeauna necesare cămășile albe sau pantofii eleganți pentru un interviu de angajare. Ținuta perfectă pentru interviu depinde foarte mult de postul la care ai aplicat și compania pe care urmează să o vizitezi.

Nu strică, totuși, să fii puțin mai atent cu ținuta ta de data asta. Alege haine în care te simți comod, fără croieli prea casual (cum ar fi pantalonii de trening sau blugii rupți) și oprește-te 2 minute la baie înainte de interviu ca să verifici că nu ai transpirat într-un mod vizibil, că nu ți s-a întins machiajul și că nu ai nimic printre dinți.

Aceste lucruri nu le vor lăsa neapărat o impresie proastă recrutorilor, dar te vei simți tu mai liniștit știind că ai o ținută corespunzătoare pentru jobul la care ai aplicat.

Citește întreg articolul aici

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile