7 întrebări pe care le avem despre noul iPhone

Share
Tweet
iPhone Foto: BusinessInsider.com

Cel mai așteptat eveniment al anului a avut loc aseară în California, în cadrul Steve Jobs Theater. Apple a lansat trei noi smartphone-uri, un nou model Apple Watch şi o nouă versiune a Apple TV. Cel mai aşteptat produs al serii a fost iPhone X, dar compania a prezentat și alte două modele de smartphone-uri: iPhone 8 şi iPhone 8 Plus.

În ultimele luni pe internet au scăpat tot mai multe zvnouri și imagini cu design-ul noului iPhone. Însă odată cu lansarea noilor smartphone-uri s-au confirmat toate zvonurile și teoriile celor care s-au grăbit să-și dea cu părerea.

iPhone X dă startul unei noi ere?

iPhone x Foto: Youtube.com

Noua vedetă Apple este iPhone X, care este considerat cel mai tare gadget al momentului. A fost supranumit “telefonul viitorului”. Ecranul are o tehnologie Super Retina Display, renunțând astfel la tehnologia LCD. Avem de-a face cu un telefon certificat HDR, cu un spectru larg de culori, menite să reproducă totul cu o precizie impresionantă.

În ce variante de culori vor fi disponibile?

culori iphone Foto: apple.com

În România, iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor fi disponibile începând din 29 septembrie în 3 variante de culoare: space gray, silver și o nouă nuanța de gold. iPhone X va ajunge pe piaţă pe 3 noiembrie.

Care sunt prețurile pentru iPhone X, 8 si 8 Plus în SUA?

pret iphone Foto: AMBAR DEL MORAL / MASHABL

iPhone 8 de 64 GB – 699 dolari;

iPhone 8 de 256 GB – 849 dolari;

iPhone 8 Plus de 64 GB – 799 dolari;

iPhone 8 Plus de 256 GB – 949 dolari.

iPhone X de 64 GB – 999 dolari

iPhone X de 256 GB - 1.149 dolari.

Cât va ține bateria?

Se zvonește că bateria noilor gadgeturi va ține de două ori mai mult decât bătrânul iPhone 7. iPhone 8 și iPhone X se pot încărca atât prin Lightning, cât și fără fir.

Apple a creat și o placă de încărcare wireless pe care poți pune iPhone X, iPhone 8 sau iPhone 8 Plus, Airpods sau Apple Watch Series 3 pentru a le încărca.

Sunt rezistente la apă?

iPhone X si iPhone 8 sunt rezistente la apă și praf cu certificare IP67, identică cu cea pe care Apple a oferit-o pentru seria iPhone 7. Telefoanele nu sunt protejate mai bine decât seria iPhone 7 împotriva apei și a prafului, dar le poți folosi la adâncimi de 1 metru pentru maxim 30 de minute.

Însă nu te aventura în apă cu ele, pentru că Apple susține clar că garanția se anulează dacă se descoperă apă în carcasă. Dar poți să le folosești sub duș, fără nicio problemă.

iPhone Foto: LORIS RAVERA/MASHABLE

FaceID poate face diferența între o față adevărată și o fotografie?

Apple susține că noile telefoane vin cu o securitate sporită astfel încât să nu se poată falsifica fața în niciun fel.

Telefonul îți va recunoaste chipul chiar dacă îți lași barbă, te machiezi, porți șapcă sau îți schimbi freza.

“Telefonul tău e blocat până te uiţi la el şi te recunoaşte. Numim asta Face ID. Face ID îţi învaţă faţa. Chiar dacă îţi schimbi tunsoarea sau dacă îţi pui ochelari. Şi se adaptează, dacă, spre exemplu, decizi să îţi laşi barbă. Merge atât ziua, cât şi noaptea.”, a declarat Phil Schiller, director de marketing.

Deși tehnologia de recunoaștere facială nu a funcționat de două ori în timpul prezentării Apple, compania susține că va remedia cât de curând problema.

Avem sau nu butonul Home?

Zvonurile s-au adeverit. Apple a renunţat la butonul Home, cu senzorul de amprentă în favoarea deblocării pe bază de recunoaștere facială.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile