Academia Română, o instituție plină de minți prost luminate

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: commons.wikimedia.org // credti foto: Britchi Mirela

Te-ai aștepta ca Academia Română să fie plină de minți luminate, deschise, care să aibă o claritate în gândire sau măcar să aibă un discurs coerent. Nu-i chiar așa. Din păcate, Academia Română e o adunătură de intelectuali în care nu de puține ori se umfla pipota naționalistă până când explodează în discursuri pline de paranoia, homofobie și altele asemenea.

Astăzi, Academia Română s-a „autosesizat” în legătură cu proiectul de Strategie națională de educație parentală, pentru că acolo era menționat faptul că familie se numește și atunci când părinții sunt de același sex.

„Proiectul Ministerului Educaţiei Naţionale, de legiferare a unui sistem de educaţie parentală fără nici un specific românesc, cu implicaţii enunţate explicit împotriva familiei tradiţionale, ca nucleu al vieţii sociale, culturale, morale şi creştine, milenare a românilor, presupune o educaţie uniformă a copiilor, fără diferenţe de sex, de particularităţi antropologice şi psihologice, de mediu comunitar (rural, urban), etnic”, susține Academia.

Cel mai înalt for de știință din România e format din minți prost luminate și cărora li s-a fluturat de prea multe ori tricolorul prin fața ochilor.

Este absolut aberant ca cel mai înalt for ȘTIINȚIFIC din țară să vorbească în termeni naționaliști despre o astfel de strategie de parenting, acuzând și faptul că aceasta a fost precedată de cercetări făcute de „instituţii internaţionale şi ONG-uri, cu fonduri private străine”. Ai înțeles unde bate, nu? SOROȘ și SEXO MARXIȘTII OCCIDENTALI, „corporațiile străine” etc. Cam același discurs pe care-l folosește și PSD-ul de fiecare dată când trebuie să-și mai inventeze un dușman imaginar.

Proiectul echivalează cu o încercare, asemănătoare celor din statele cu regimuri totalitare internaţionaliste sau globaliste, de obţinere a ceea ce s-a numit mereu „omul nou”, fără familie, fără naţionalitate, fără ţară, fără identitate”, se mai arată în aberanta poziție luată de Academie. Cu alte cuvinte, „regimuri totalitare internaţionaliste” sunt țări precum Olanda, Italia, Marea Britanie, Franța, Belgia etc?

Problema e că Academia Română e prea creștinopată, iar de aici se trage și această reacție virulentă, venită după ce și Patriarhia și Arhiepiscopia Romano-Catolică au spus că resping strategia.

Absolut penibilă această poziționare a Academiei Române, care începe să semene din ce în ce mai mult cu Coaliția pentru Familie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile