Scratch în loc de Swipe. Acum poți umbla pe telefon scărpinându-ți nasul

Share
Tweet
Itchy Nose (foto: youtube.com)

Gadgetul ăsta îți înlocuiește ecranul telefonului cu... propriul nas.

Itchy Nose” e invenția unor cercetători de la universități din Coreea de Sud, Japonia, Scoția și SUA. La prima vedere, e o pereche obișnuită de ochelari, dar senzorii montați în rama lor îi transformă într-un fel de telecomandă.

Prototipul a fost creat cu scopul de „a controla un computer portabil fără a atrage atenția asupra utilizatorului în public”. Cu alte cuvinte, să-ți butonezi telefonul fără ca lumea să vadă că ai telefon.

Treaba asta e posibilă mulțumită tehnologiei EOG (electrooculografie), adică o aglomerare de senzori care măsoară potențialul electric al țesutului viu. Senzorii ăștia sunt încorporați în rama ochelarilor și detectează schimbările electrice produse la nivelul nasului atunci când îl freci.

Fiecare gest (frecat de la stânga la dreapta, împuns o nară etc.) are o „semnătură” electrică diferită, astfel că poți stabili anumite shortcut-uri. Spre exemplu, să respingi un apel când îți freci zona dintre nări sau să treci la următoarea melodie din playlist când apeși pe o nară.

Aceeași tehnologie e folosită la Hollywood în timpul procesului de motion-capture, adică atunci când se realizează versiunea digitală a unui actor real. În cazul ăsta, senzorii EOG studiază mișcarea ochilor, pentru a reproduce o animație cât mai fidelă.

„Itchy Nose” ar putea fi util în locuri publice aglomerate, când butonarea telefonului te transformă într-o țintă pentru hoți. Mulțumită acestui gadget, îți poți controla telefonul fără ca lumea din jur să bănuiască ceva.

Dispozitivul e încă în stadiul de prototip, ceea ce înseamnă că mai durează până să fie lansat oficial pe piață. Cercetătorii perfecționează momentan tehnologia, pentru ca senzorii să diferențieze între gesturi intenționate și scărpinarea obișnuită a nasului.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile