Original fake: Adidas a pierdut un proces împotriva unei tarabe care vindea falsuri în Chișinău

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
33
Tweet
Adibas - Impossible Is Nothing

Când vine vorba de treninguri, moldovenii nu se joacă. Și, dacă vorbim de treninguri Adidas, atunci e treabă serioasă. Așa se face că The Adidas International Marketing B.V. a pierdut la Curtea Supremă de Justiție un proces împotriva unei tarabe care vindea îmbrăcăminte sport în Piața Centrală din Chișinău. Nu, nu e caterincă. Deși, asta de mai jos este:

Prin decembrie 2017, The Adidas International Marketing B.V. a cerut magistraților să contate că produsele inscripţionate cu semne identice cu cele ale mărcilor companiei, comercializate în buticul din Piaţa Centrală, încalcă drepturile exclusive asupra mărcilor. Bineînțeles, Adidas a cerut şi daune.

Instanţele din Chişinău au venit de curând și cu soluționarea acestui caz: au respins cererea Adidas. Magistraţii Curţii de Apel au motivat astfel decizia:

„În opinia instanţei de apel, pentru a cere despăgubiri, apelanta urma să prezinte instanţei dovezi că îmbrăcămintea, comercializată de intimată la Piaţa Centrală din mun. Chişinău, este confundată cu îmbrăcămintea de marca originală ADIDAS, ori că există riscul unei atare confuzii. Reieşind din circumstanţele cauzei, existenta riscului de confuzie nici nu poate fi prezumată, deoarece locurile în care intimata comercializează mărfuri este diferit de locul în care se comercializează mărfurile cu marca originală ADIDAS”. Compania a mers la Curtea Supremă, dar aceasta a respins recursul. Decizia este definitivă.

Așadar, pe modelul „Basarabia e România”, în Moldova „Adibas e Adidas”.

Ca să înțelegi cum gândește Curtea Supremă din Moldova: nu e fake, dacă nu e vândut în același loc în care e vândut și originalul. Fascinant!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile