Alexandru Arșinel ar trebui să se îngroape în tăcere, nu să ia apărarea unui monstru

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
879
Tweet
Sursă foto: Libertatea.ro

Cazul medicului Mihai Lucan pare scenariul unui film de groază: este acuzat că a dus la delapidarea Institutului de Urologie din Cluj; supunea pacienții la umilințe îngrozitoare și, dacă nu aveau bani de șpagă, nu-i opera; își dezbrăca colegii de teamă ca aceștia să nu aibă microfoane; a tăiat intenționat artera renală a unui pacient, pentru a se răzbuna pe un coleg; în ceea ce privește transplanturile de rinichi, favoriza personalitățile în detrimentul copiilor care erau pe listele de așteptare de ani de zile etc.

Alexandru Arșinel este una dintre aceste personalități. În 2013, actorul a fost supus unei operaţii de transplant de către medicul Mihai Lucan, după ce a stat doar 3 zile pe lista de așteptare pe care se aflau numeroși copii compatibili cu rinichiul primit de Arșinel. Actorul avea 70 de ani, copiii se aflau la începutul vieții.

În urma lucrurilor dezgropate de DIICOT despre monstrul Lucan, Alexandru Arşinel a ținut să-i ia apărarea și spune că nu crede acuzaţiile de tentativă de omor care i se aduc doctorului, catalogând drept „oribil” ceea ce i se întâmplă fostului şef al Institutului de Urologie din Cluj.

Nu pot să cred că sunt adevărate aceste acuzaţii de tentativă de omor. Să acuzi un om că încearcă să-şi saboteze un coleg prin tentativă de omor este ceva oribil. Se pot întâmpla accidente, dar să le pui sub imperiul unei rele voinţe, nu se poate aşa ceva. Nu pot să cred că un om care s-a luptat o viaţă întreagă să salveze oameni poate face un astfel de gest. În ceea ce priveşte banii găsiţi la domnul doctor, nu comentez”, a declarat actorul Alexandru Arşinel, pentru Mediafax.

În loc să dea din gură, Arșinel ar trebui să se îngroape în liniște cât timp Lucan este cercetat. Măcar atâta demnitate ar putea să aibă și să nu pronunțe cuvinte precum „oribil”, când tocmai ce a făcut el este mai mult decât oribil, pentru că organul ce i-a fost transplantat ar fi trebuit să ajungă, de fapt, la o fată din Prundul Bârgăului. Pentru că organul nu a mai ajuns la ea, fata a fost nevoită să-și găsească salvarea în Spania.

Deputatul Emanuel Ungureanu, cel de la care a plecat cazul Lucan, a avut o reacție dură la adresa declarațiilor lui Arșinel:

Vezi aici și o mostră de ipocrizie, de manipulare și de victimizare a medicului care a ruinat viețile multor oameni și o parte din sistemul medical din România. Așa se întâmplă când facem din medici sfinți:

Iată și ce spunea Dragoș Pătraru în 2013, despre transplantul lui Arșinel, pentru că spunea bine:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile