Sânge și bani pe Dealul Patriarhiei - protest al regizorului Alexandru Solomon față de vizita Patriarhului Kiril

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
49
Tweet
Sursă foto: Captură Facebook

Vizita Patriarhului Kiril al Moscovei în București ar fi fost un motiv de protest pentru mulți dintre români, din la fel de multe motive. Însă singurul care a protestat a fost regizorul Alexandru Solomon. Joi dimineață, acesta a urcat pe Dealul Patriarhiei purtând la gât fotografii cu Vladimir Putin, patriarhii Kirill şi Daniel şi Liviu Dragnea.

Acolo, Alexandru Solomon a susţinut un act artistic: şi-a tăiat palma stângă și a aruncat cu bani pe jos. El și-a explicat gestul în felul următor: „M-am tăiat intenţionat. Cu ocazia vizitei Patriarhului Kirill al Rusiei, care vine în România cu binecuvântarea preşedintelui Putin, fost coleg în KGB, am vrut să fac un dar de sânge şi de bani în memoria tuturor victimelor represiunii comuniste, fasciste din România şi din Rusia. Asta e tot.”

Jandarmii l-au săltat imediat şi l-au chestionat timp de mai multe ore. Din nou, cum se vede și din filmare, jandarmii par dintr-un teatru al absurdului, cu replici precum: „Nu îmi place să staţi aşa (cu mâinile desfăcute). Nu este normal. Mă ameninţaţi. Nu mă simt în siguranţă. Este nefiresc.”

Actul artistic a fost filmat de Vlad Petri. Îl poți vedea mai jos:

Patriarhul rus a spus că noi, creştinii ortodocşi care trăim în ţări diferite, trebuie să ştim că avem valori comune, astfel că există un potenţial extraordinar de cooperare şi interacţiune. Asta ar trebui să ne sperie, având în vedere că în Rusia drepturile omului sunt călcate în picioare cu binecuvântarea Bisericii și că același Patriarh Kiril spune despre Occident că este un dușman al Bisericii.

Citește și de ce ar trebui să te revolte vizita în România a acestui personaj toxic:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile