AMA - un short-film fantastic în care o balerină dansează sub apă, în cel mai răvășitor mod posibil

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
16
Tweet
AMA

Îți propun să iei o pauză de la tot ceea ce faci, să-ți pui căștile pe urechi și să te scufunzi, alături de Julie Gautier, sub apă, într-un short-film care nu te va lăsa indiferent.

AMA este această odă subacvatică, unde Julie, maestră în scufundări și producătoare de film, dansează pe acordurile lui Ezio Bosso, într-un moment artistic care pe mine m-a lăsat fără cuvinte.

AMA

Un spectacol care durează mai bine de 5 minute, dramatic, spectaculos și memorabil, care te va sensibiliza în cel mai frumos mod posibil, deoarece povestea spusă prin dans o poți interpreta așa cum vrei tu.

Julie și-a ținut respirația pe toată durata filmărilor, deschizându-și plămânii doar la final, când se ridică de la fundul celei mai adânci piscine din lume (Italia) la suprafață.

AMA este un termen japonez care face referire la scafandrii de perle și care se traduce literalmente ca "fata de mare". Este o practică veche de peste 2000 de ani, iar în mod tradițional, femeile se scufundau în apă, fără echipament, în căutarea perlelor.

AMA

Gautier nu oferă nicio explicație despre numele ales, mai puțin: "It tells a story everyone can interpret in their own way, based on their own experience. There is no imposition, only suggestion".

Un alt lucru pe care Julie îl spune despre poveste este: "I wanted to share my biggest pain in this life with this film. For this is not too crude, I covered it with grace. To make it not too heavy, I plunged it in the water".

AMA

Clipul se încheie cu o dedicație către "My tiniest daughter", iar Julie spune că este dedicat tuturor femeilor din lume. WOW!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile