Angajații Ryanair sunt criticați puternic pentru că nu au intervenit pozitiv în timpul unui scandal rasist la bordul unui avion

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Ryanair

Însoțitorii de zbor nu au o meserie ușoară, deoarece trebuie mereu să aibă un zâmbet pe buze și să se comporte cât mai frumos cu pasagerii aflați la bordul unui avion.

Ei trebuie să-și păstreze calmul în orice situație, să evite situațiile conflictuale și să le asigure oamenilor din avion cele mai bune condiții de zbor. Teoretic.

Practic, când vorbim de companii aeriene low-cost, lucrurile nu prea stau așa și, de multe ori, însoțitorii de zbor nu respectă conduită universal valabilă tuturor, dar, mai presus de orice, nu sunt capabili să rezolve scandalurile iminente din aeronavă.

Un astfel de caz s-a întâmplat săptămâna trecută, atunci când în timpul unui zbor Ryanair de la Barcelona la Londra, un pasager rasist s-a luat gratuit de persoana aflată lângă el pe scaun.

În loc să-l mute pe bărbatul agitat care insulta femeia de lângă el, însoțitorii de zbor au mutat-o pe femeie în alt loc.

David Lawrence, un bărbat care se afla în același avion, a înregistrat întreg momentul și a explicat cum scandalul a izbucnit înainte ca avionul să decoleze.

Putem să auzim cum un bărbat de culoare albă începe să jignească o femeie de culoare, în vârstă de 77 de ani "ugly black bastard". În clipa în care femeia a vorbit cu bărbatul, în engleză, dar cu un accent jamaican, el a început să țipe la ea: "Nu vorbi cu mine într-o limbă străină, vacă proastă și urâtă". Ba chiar a și amenințat-o: "Dacă nu pleci pe alt scaun, te mut eu cu mâna mea".

Motivul nervilor săi a fost unul complet idiot - faptul că femeia nu s-a ridicat îndeajuns de repede de pe locul ei, astfel încât să-i permită bărbatului accesul la locul de la geam. În video o putem vedea și pe fata femeii - ea îi explică bărbatului cum mama ei are dizabilități și de asta n-a putut să fie mai rapidă. "I don’t care whether she’s fucking disabled or not—if I tell her to get out she gets out", a fost replica lui.

Ryanair

În tot acest timp, un însoțitor de zbor a asistat la incident, însă nu a făcut mare lucru, chiar dacă un alt pasager a intervenit pentru a-l calma pe bărbatul isteric. Alți pasageri au spus că bărbatul agresiv ar trebui dat afară din acel zbor, dar echipajul nu a fost de acord cu opțiunea asta.

Fata femeii a explicat cum a dus-o pe mama ei la Barcelona pentru a o face să se simtă mai bine, deoarece soțul ei, cu care fusese căsătorită timp de 50 de ani, murise cu un an în urmă. Femeia în vârstă de 53 de ani este convinsă că întreaga problemă a fost una rasistă:

"The underlying reason behind the man’s abusive behavior comes down to the fact that my mum is a black woman and he didn’t want her sitting next to him—he says it in the video. I know that if I was behaving like he was or any other black person, for that matter, police would’ve been called and we would’ve been kicked off of the flight".

Ryanair a dat o scurtă declarație în care a spus că a transmis cazul către poliție. Din păcate, în acel moment, echipajul din cabină nu a făcut nimic, ba chiar a mutat-o pe femeie în altă parte și nu pe individul rasist. Urât!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile