App-ul de chat pe care TREBUIE să-l ai când începi să rămâi fără baterie la telefon

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ

Nu prea ai ce face cu un telefon fără baterie.

Partea nasoală, pe lângă faptul că, cel mai probabil, suferi de nomofobie, nu te vei simți prea confortabil gândindu-te că nu poți verifica dacă te-a căutat sau nu cineva (nimeni); iar dacă n-ai încărcător la tine și ești departe de casă, ei bine, atunci n-ai ce să faci decât să te obișnuiești cu ideea.

Însă Internetul nu te vrea gone pentru prea mult timp, așa că lasă-mă să-ți povestesc despre o aplicație pe care am descoperit-o și pe care o poți folosi doar atunci când telefonul tău e pe moarte (cc: rămâne fără baterie).

Foto ilustrativ

Die With Me poate fi deschisă doar atunci când mai rămâi cu 5% baterie la telefon - dacă ai mai mult de 5%, vei fi dat afară din cămăruța de chat.

Care-i treaba cu app-ul ăsta?

Ajungi într-o cameră virtuală, unde sunt și alții în aceeași situație ca tine (doooh) și ai posibilitatea de a comunica cu ei (utilizatori pe care nu-i cunoști) despre tot ceea ce simți sau faci, până când ecranul telefonului tău va deveni negru.

Die With Me îți oferă acea conexiune umană, ca o recompensă a faptului că-ți moare telefonul, în timp ce trăiești în această societate de consum-continuu - sau cel puțin așa se vinde.

Foto ilustrativ

Artistul Dries Depoorter și developer-ul David Surprenant au fost inspirați de experiența pe care au avut-o într-un oraș în care s-au pierdut pe străduțe, deoarece au rămas fără baterie la telefon.

"I think everyone with a smartphone [has experienced] this sort of situation once. As a digital artist, I really wanted to do something with this feeling", a zis Dries celor de la The Verge printr-un mail.

Die With Me

Ei consideră platforma mai un mult un proiect artistic, decât o platformă socială și chiar plănuiesc să scoată o carte despre convorbirile pe care oamenii le-au avut în timp ce rămâneau fără baterie la telefon.

Producătorii susțin că app-ul este destinat celor care înțeleg dependența de tehnologie - un club privat pe care-l poți accesa doar cu o anumită condiție - să mai ai 5% baterie.

Nu au spus câți oameni au downloadat aplicația, dar au menționat că sunt (cel puțin) 5 oameni în chat în orice moment.

Foto ilustrativ

"People are chatting very fast ... they don’t have the time to think a lot about what they are saying because they feel stressed. People ask each other where they live, what kind of music that they like but sometimes it’s also very poetic.

We already saw conversations explaining what they feel when their phone is going to die. Or people share stories to each other about situations when they had a dying phone".

Te invit s-o încerci, cel puțin de fun - conversații scurte, light, care-ți păstrează anonimatul și în care-ți poți exprima gândurile liber. Ce zici?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile