App-ul românesc prin care poți vorbi cu orice șofer din trafic, dacă-i știi numărul de înmatriculare

Share
4.4K
Tweet
Situație în care app-ul face toți banii Foto: Screenshot YouTube/Alex Stoian

Gândește-te cât de utilă e aplicația atunci când cineva ți-a blocat mașina în parcare. Sau când ți-a ocupat locul plătit.

Dear Car Chat e o combinație între Waze și WhatsApp, o aplicație românească prin care poți chat-ui cu ceilalți participanți la trafic fără să le știi numărul de telefon, numele sau orice alte date de contact. E de ajuns să-i vezi numărul de înmatriculare și să aibă, la rândul lui, app-ul instalat pe telefon.

Foto: Screenshots play.google.com/store/apps/details?id=com.kuantero.dearcar&hl=en

Programul ăsta e extraordinar de util în situația în care un șofer și-a lăsat mașina în spatele tău, blocându-te în parcare, fără să pună vreun bilețel cu numărul lui de telefon în bord. Sau în cazul în care cineva a parcat pe locul tău și, din nou, nu a afișat niciun număr de contact. Dear Car Chat îți oferă posibilitatea să iei legătură instant cu șoferul respectiv, ca să-i spui să-și miște rabla mai repede.

Valabil și vice-versa. Dacă ți-ai uitat ceva valoros la vedere prin mașină, dacă nu-ți merge vreun bec, dacă ai blocat tu pe cineva în parcare, nu ți-ar strica să afli cât mai curând. Oricine observă ceva în neregulă cu mașina ta poate introduce numărul tău de înmatriculare în search-ul Dear Car Chat și te poate trage de mânecă virtual.

Pe lângă asta, poți folosi app-ul ca să creezi un dosar digital al mașinii tale, adică o listă cu toate seriile, datele de expirare ale documentelor, copiile după acte etc. Să ai totul frumos organizat într-un singur loc și să fii notificat din timp atunci când se-apropie ITP-ul, spre exemplu. Asta ca să nu-i calci pe urme lui Dragnea, dacă-ți mai amintești episodul penibil cu rovinieta pusă pe Facebook.

Pentru că sigur te-ai gândit la asta, poți folosi Dear Car Chat și ca să întrebi șmecherașii de pe șosele: „Îți merge semnalizarea? ATUNCI DE CE N-O FOLOSEȘTI?!”. Evită scandalul, totuși, pentru că și el poate vedea numărul tău de înmatriculare în aplicație. Nu ești 100% anonim, ține minte asta.

Foto: play.google.com/store/apps/details?id=com.kuantero.dearcar&hl=en

Aplicația a fost creată de KUANTERO, o companie IT bucureșteană cu 15 oameni în echipă. Descărcarea e gratuită, iar contul ți-l faci doar pe baza numărului de înmatriculare al mașinii tale. Fără date personale, dacă nu vrei să le dezvălui. Te poți înregistra și ca pieton, caz în care e suficient un username.

Poți descărca Dear Car Chat atât pe iOS, cât și pe Android. Cu cât ne înregistrăm mai mulți, cu atât mai mari șanse vom avea să ne găsim între noi atunci când e nevoie. Te bagi?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile