App-urile astea trebuie inventate neapărat pentru ca viața noastră să fie completă

Share
10
Tweet
App-uri care trebuie inventate (foto: pixabay.com)

Bine că există un app prin care arunci bani virtuali în timp ce cântă manele pe fundal, dar nu și unul care să-ți arate unde să parchezi. Sau care să-ți impună limite atunci când ești beat. Pe bune, avem nevoie de aplicații ca astea:

Un app care să te anunțe când treci cu metroul pe sub biserici

Cum ajunge autobuzul sau tramvaiul în dreptul unei biserici, cum încep mâinile călătorilor să schițeze cruci în aer. Dar ce se face lumea când călătorește cu metroul? Degeaba te uiți pe geam, că vezi doar beznă. Ar putea conductorul să anunțe constant: „Stimați călători, trecem pe sub Bisercia Sfinții Apostoli Mari Mucenici Arhangheli Preafericiți Bartolomeu și Zenovia”, sau ceva de genul ăsta, dar are lucruri mai bune de făcut.

Doamne-ajutApp (foto: pixabay.com)

Singura speranță rămâne în tehnologie: o aplicație de smartphone pe bază de Google Maps care să te atenționeze de fiecare dată când te afli sub un lăcaș de cult, ca să știi să-ți faci cruce. Eventual, să vibreze de trei ori și să pornească o slujbă-alarmă, iar tu s-o dezactivezi făcând swipe în formă de cruce pe ecran.

Evident, sugestia asta a fost la caterincă. Hai să trecem acum la chestii care chiar ne-ar trebui.

Un app care să te împiedice să faci drunk-texting

Alcoolul te face sentimental, spulberă orice urmă de inhibiții și îți dă încredere maximă în propria persoană. Combină toate astea cu un smartphone în mână și obții o situație periculoasă. Te poți apuca să trimiți SMS-uri fostului/fostei ca să reiei legătura, chiar dacă știi că n-ar trebui. Poți începe să le scrii oamenilor ce crezi despre ei cu adevărat, chiar dacă-i de preferat să nu afle vreodată. Poți ajunge să postezi statusuri penibile pe Facebook care te-ar face să pari un idiot.

Înfricoșătorul adevăr (foto: giphy.com)

Înțelegi, așadar, de ce ar fi mișto un app care să se prindă că ești beat mort și să blocheze legătura dintre tine și restul lumii. Bine, să-ți lase măcar posibilitatea să suni la firme de taxiuri sau la 112, că nu se știe niciodată.

Cum s-ar prinde? Păi... giroscopul integrat în telefon ar simți că te clatini. Tastatura ar observa că apeși pe lângă butoane mai des decât de obicei. În fine, e realizabil.

Un app care să-ți afișeze locuri de parcare libere

foto: pixabay.com

Dacă e posibil în parcări subterane, ca aia de la Universitate, de ce să nu poată și un app să facă același lucru? Imaginile transmise în timp real via satelit ți-ar arăta exact unde îți poți strecura și tu mașina, ca să nu te învârți o oră în jurul cozii. Dacă locuiești în București, asta ar putea fi cea mai utilă aplicație ever (după Waze).

O extensie pentru Facebook care să unfriend-uiască prietenii care-ți trimit invitații la jocuri

OK, joci Candy Crush, e mica ta plăcere vinovată. I get it. Dar de ce îi bați la cap și pe alții cu invite-uri la care știi că nu-ți vor răspunde în veci? Dacă răspunsul e „Nu mă pot abține”, atunci trebuie să apară un app care să protejeze viitoarele tale victime.

Foto: youtube.com

Nu sună bine? Un app care, atunci când primești invitație la „Candy Crush” sau alt joc online, să-ți spună: „Vezi că e a 13-a cerere pe care ți-a trimis-o X-ulescu în ultima lună. Vrei să-i dai unfriend?”. Cu o simplă apăsare de buton să rezolvi problema once and for all.

Un app care să calculeze toate amenzile pe care ar trebui să le primești

Nu poți să stai tot timpul cu ochii pe vitezometru când ești la volan, că – deh – trebuie să fii la curent cu ce se petrece prin trafic. Mai ales pe autostradă, poate să-ți alunece piciorul cam mult pe pedala de accelerație fără să-ți dai seama. Există deja aplicații care te atenționează când depășești limita de viteză pe o anumită porțiune de drum, dar ce nu s-a inventat încă este un app care să-ți calculeze pe loc și amenda pe care ar trebui s-o primești.

Foto: giphy.com

Conectată la GPS și la Google Maps, aplicația asta ar vedea când depășești linia continuă, când mergi mai repede decât ai voie, când mergi pe linia de tramvai, pe contrasens etc. Bine, ideal ar fi să nu aibă de ce să te certe, dar nimeni nu-i perfect. Poate dacă vezi câți bani ar trebui să scoți din buzunar pentru toate contravențiile astea, ai deveni mai grijuliu.

Un app de tipul „Get a Life”

Adică unul care să-ți amintească să nu mai stai toată ziua cu ochii-n telefon. Din moment ce există tehnologie de scanat retina pentru smartphone, monitorizarea privirii e floare la ureche. App-ul ăsta ar trebui să-ți amintească constant de cât timp butonezi, ca să-ți dai seama cum se scurg timpul și bateria.

Foto: youtube.com/user/JessTheDragoon

Ca să fie și util, nu doar să te facă să te simți vinovat, ar trebui să-ți recomande activități alternative prin mesaje de genul: „Te joci Candy Crush de două ore, nu mai bine citești cartea aia pe care ți-ai cumpărat-o acum o lună și s-a umplut de praf?”; „De o oră ești cu ochii numai în telefon. N-ai mai sunat-o pe mă-ta de alaltăieri, vezi și tu ce mai face!” etc.

Mai ai tu alte idei de app-uri utile?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile