Aproape 100% din români cred în Dumnezeu, dar doar 27% cred și în familia tradițională

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
54
Tweet
sursă foto: basilica.ro

Românul e o specie aparte: îi place tehnologia de moare, la fel și democrația, își dorește o țară ca afară, dar crede în divinitate, nu-i prea plac drepturile omului și e super naționalist.

Așa se face și că în urma unui sondaj făcut de Fundaţia Friedrich Ebert România a rezultat că 95% dintre cetăţenii României cred în Dumnezeu, dar doar 21% afirmă că merg săptămânal la biserică.

Ce e și mai ciudat e că 67% sunt de acord cu afirmaţia „homosexualitatea trebuie descurajată de societate”, dar doar 27% consideră necesară organizarea unui referendum pentru definirea constituţională a familiei.

sursă foto: monitorsocial.ro/indicator/credinta-religioasa-in-romania

Ce concluzii putem trage de aici?

În primul rând că românii cred masiv în Dumnezeu, dar nu sunt de acord cu felul în care credința lor e reprezentată de Biserica Ortodoxă Română (95% cred în Dumnezeu vs. 21% merg o dată pe săptămână la biserică).

În al doilea rând, faptul că românii sunt cam homofobi și cred că homosexualitatea poate fi descurajată, la fel cum poate fi descurajat, de exemplu, mâncatul de semințe pe stradă. Acest lucru denotă o proastă informare a românilor în legătură cu ce înseamnă să ai o altă orientare sexuală - faptul că poți alege voit acest lucru.

Un lucru bun este, totuși, faptul că o mică parte din populație (27%) crede în familia tradițională și în faptul că aceasta poate fi impusă prin lege tuturor românilor. De aici poți trage concluzia că românii nu-și doresc o implicare mai puternică a religiei în societate - credem în Dumnezeu, dar nu vrem ca el să facă politică.

Să sperăm că politicienii și BOR vor înțelege și ei aceste lucruri. Ne-ar fi tuturor mult mai bine.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile