Ăsta-i orașul la care București doar speră să ajungă - locul unde ad-urile sexiste au fost interzise din spațiile publice

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ

Știi cum e - te uiți la orașe mega civilizate și zâmbești și apoi te uiți la București.

Și n-o zic doar așa, că deja a devenit un clișeu obositor - da, Capitala noastră are și părți bune, dar părțile negative sunt atât de aiurea și atât de pregnante, încât trebuie să luptăm constant pentru o viață mai bună, decât să sperăm la una.

Și pentru că-mi doresc să vezi cum e și "la alții", vreau să-ți prezint noua decizie care a fost luată în Suedia, mai exact în cadrul consiliului din Stockholm. Aproape toată lumea cu putere decizională a convenit ca ad-urile sexiste să fie interzise în spațiile publice.

Ah, și nu-ți imagina că va dura 100 de ani până să se aplice noua lege, nu - într-o lună lucrurile vor fi puse în practică și vor intra în normal. Mișto, nu zici?

Foto ilustrativ

În cadrul discuțiilor cu privire la această hotărâre, unul dintre politicieni a subliniat faptul că ad-urile sexiste sunt "o oglindă" a societății și că el crede că un oraș are responsabilitatea de a le oferi cetățenilor un loc unde să nu se simtă ofensați sau supărați de ceea ce văd în jur.

OFFFFFFFFF, în Bucureștiul doamnei Firea, toate cele de mai sus n-au nicio valoare!

Practic, Stockholm a luat decizia de a nu susține sub nicio formă rasismul, discriminarea sau mesajele sexiste. Ce poate fi mai uman și frumos de atât pentru o comunitate?

Noua decizie luată interzice publicitarilor să expună orice tip de ad-uri sau campanii, în spațiile publice, prin care femeile sunt expuse ca obiecte sexuale (cc, ad-urile la lenjerie intimă, par example).

Foto ilustrativ

După noile reglementări, advertiserii nu vor fi penalizați financiar, dar au la dispoziție 24 de ore pentru a modifica toate ad-urile sexiste pe cele peste 700 de billboards din și din jurul orașului.

Stockholm nu este singurul oraș care ia atitudine - Londra a făcut asta deja în 2017, iar Geneva și Berlin iau foarte serios în considerare o astfel de mișcare.

Încurajăm o astfel de decizie, mai ales că studiile susțin că stereotipurile din media legate de femei afectează modul în care bărbații ajung să privească femeile, cât și modul în care femeile se văd pe ele însele.

Bravo, Stockholm! Noi, aici, la București, doar visăm la așa decizii benefice pentru comunitate!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile