Atacul cu mașină din Toronto a fost un act de terorism anti-feminist - șoferul făcea parte dintr-un grup Incel

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
120
Tweet
ALEK MINASSIAN/LINKEDIN

Facebook a adus lămuriri în legătură cu cauza atacului cu mașină din Toronto, în care 10 oameni și-au pierdut viața și alți 15 au fost răniți.

Pe 23 aprilie, o dubă a intrat în plin într-un grup de oameni din Toronto, iar șoferul a reușit să fugă de la fața locului, dar a fost reținut la scurt timp, chiar dacă a încercat să-i facă pe polițiști să-l împuște.

Bărbatul în vârstă de 25 de ani, care a recurs la acest gest oribil, a fost identificat ca fiind Alek Minassian, iar motivul atacului a fost ura față de femei și feminism, el făcând parte dintr-un grup Incel.

Facebook a făcut publică o postare a lui Minassian, în care acesta își manifesta admirația față de „Rebeliunea Incel” și Elliot Rodger, autorul atacului armat din Isla Vista, în urma căruia și-au pierdut viața 6 persoane.

Facebook

Ce este un grup Incel?

„Incel” este o prescurtare pentru „involuntarily celibate” („celibat involuntar”) și se referă la grupuri online unde bărbați care simt că nu pot avea relații sexuale și/sau sociale cu femei își manifestă frustrările și ura față de vinovații închipuiți: „Chads” (bărbați care au succes la femei) și „Stacys” (femei).

De cele mai multe ori, grupurile Incel sunt pline de mesaje de ură la adresa femeilor și feminismului - pe care acești bărbați îl văd ca fiind vinovat pentru complexele și frustrările de care suferă.

O nouă formă de terorism

La el cum a făcut și Minassian, membrii acestor grupuri își declară de multe ori admirația pentru Elliot Rodger, un american care în 2014 a omorât 6 oameni în campusul universitar din Isla Vista, California, înainte de a se împușca. Rodger a lăsat în urma lui un manifest în care își detalia frustrările sexuale și ura pentru femei și minorități în general.

Așadar, atacul din Toronto este unul de terorism anti-feminist și ar trebui tratat ca atare. Din păcate, anti-feminismul și anti-political-correctness-ul sunt fenomene în creștere, promovate foarte mult, chiar agresiv, și de multe personalități din România. Așa arată rezultatele încurajării sentimentelor și ideilor anti-feministe și ale campanilor întreptate împotriva political correctness-ului: o nouă formă de terorism.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile