Azi e Ziua Internațională a Fericirii. Cum și de ce sărbătorim

Share
26
Tweet
Ziua Internațională a Fericirii

Uite de ce ai văzut numai #happinessday toată ziua prin newsfeed:

Deși 20 martie reprezenta deja Ziua Francofoniei, ONU a hotărât acum 6 ani să ne mai dea ceva de sărbătorit: Ziua Internațională a Fericirii. Inițiativa îi aparține filantropului și consilierului Jayme Illien, care și-a dorit neapărat o zi în care bunăstarea și bucuria oamenilor de rând să fie în prim-plan.

Ce ar trebui să facem, concret? Fiecare sărbătorește în felul lui. Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, ne îndeamnă așa: „Căutarea fericirii e treabă serioasă. Fericirea întregii familii a omenirii este unul dintre țelurile principale ale Națiunilor Unite. Pace, prosperitate, demnitate în viețile tuturor – asta ne dorim. Vrem ca toți bărbații, femeile și copiii să se bucure de toate drepturile omului. Vrem ca toate țările să cunoască plăcerea păcii. Vrem ca atât oamenii, cât și planeta să fie binecuvântați cu dezvoltare durabilă și să fie scutiți de impactul catastrofal al schimbărilor climatice. Hai să mulțumim oricărui lucru care ne face fericiți. Și să ne concentrăm eforturile pe a răspândi fericire în lume”.

Cu ocazia asta, ONU ne-a amintit azi pe Facebook de Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, un program de acțiune globală prin care se încearcă eradicarea sărăciei extreme, combaterea inegalităților, a injustiției și protejarea planetei. Poți citi pe îndelete obiectivele aici, pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Pe lângă Ziua Francofoniei și Ziua Fericirii, azi e și Ziua Mondială a Sănătăţii Orale. Inventată de Federația Internațională a Dentiștilor, sărbătoarea țintește să crească la nivel global gradul de conștientizare privind importanța spălatului pe dinți. Pe asta ar merita pus accentul la noi, având în vedere că 19% dintre români nu se spală pe dinți niciodată. NICIODATĂ. Nici măcar o dată pe zi. Păi cum să zâmbească de Ziua Fericirii, dacă nici n-au dinți de afișat?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile