Vă rugăm, opriți-vă! Biserica mai primește 12 milioane de euro de la Guvern, pentru un palat

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
2K
Tweet
sursă foto: Christian Dubovan // Unsplash

Mână criminală se numește aia care tot aruncă cu milioane de euro din bugetul statului în Biserica Română, în loc să-i dea pentru a scoate sistemul medical din ghenă.

După ce am aflat că 75% din banii pentru Catedrala Neamului au fost dați din buzunarele noastre, acum mai aflăm că Guvernul a mai alocat 12 milioane de euro pentru renovarea unui palat din proprietatea Bisericii Ortodoxe Române: Palatul Nifon.

Compania Națională de Investiții, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice, va restaura și reconsolida cu 56 de milioane de lei Palatul Nifon (12 milioane de euro), așa prevede un proiect de hotărâre. Contribuie și Arhiepiscopia cu bani, cu doar 1% din suma necesară (605 mii lei).

Ca să înțelegi de ce n-avem nicio șansă să ne facem bine în acestă țară, anul acesta ministerul Sănătății a alocat fonduri de investiții pentru toate cele 58 de spitale din subordine de doar 63 de milioane de lei. Adică cu doar 7 milioane de lei mai mult decât a acordat pentru renovarea palatului proprietate BOR.

sursă foto: captură Google Maps

Este pur și simplu groaznic să vezi cum se găsesc bani doar pentru biserici, nu și pentru spitale, școli sau autostrăzi.

Palatul Nifon este un monument istoric din buricul târgului, e într-o stare avansată de degradare și era necesară renovarea lui, dar, având în vedere că este proprietatea BOR, măcar un 60% din sumă ar fi trebuit să vină de la acestă „corporație” deloc săracă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile