Sfintele imobiliare - BOR construiește blocuri de 8 etaje, dar întinde mâna după bani publici pentru Catedrală

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
32
Tweet
Sursă foto: Patriarhia Română

Patriarhia Română se plânge că nu are bani pentru finalizarea la timp a Catedralei Mântuirii Neamului și tot întinde mâna după bani publici, ba de la primăriile de sector, ba de la doamna Firea, ba de la Guvern. Dar BOR chiar nu duce lipsă de bani.

De exemplu, Patriarhia vrea să construiască un ansamblu rezidenţial pe un teren de 5.000 de metri pătraţi de pe strada Pajurei, cu blocuri de 8 etaje, peste regimul de înălţime al zonei, conform consilierului general USR Roxana Wring.

„Imobiliarele sunt sfinte! Asta este şi părerea Patriarhiei Române, care a cerut recent un PUZ pentru un ansamblu rezidenţial pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei. Vor să facă acolo blocuri de 8 etaje, forţând pe cât se poate reglementările: regim de înălţime superior celui din zonă, stradă de acces de doar 6 metri şi trotuar pe o singură parte”, scrie Roxana Wring pe pagina sa de Facebook.

N-ar fi rău ca Patriarhia să-şi folosească banii pentru Catedrala Mântuirii Neamului şi să nu se mai înfrupte din banul public. De asemenea, este absolut oribil, o rușine, că Patriarhia Română se comportă ca niște rechini imobiliari care forțează tot felul de ilegalități.

Bucureștenii chiar s-au săturat ca BOR să căpușeze bugetul Primăriei Capitalei. Pe anul 2018, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a alocat 45,5 milioane de lei către biserici, din care 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro) la Catedrala Mântuirii Neamului, care a primit şi anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la PMB şi 20 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 1, la care s-au adăugat 5 milioane de lei de la Sectorul 5 (peste un milion de euro).

Pentru că e creștin-ortodoxă și mândră de acest lucru, Gabriela Firea spune că decizia de a aloca 3 milioane de euro pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului este una corectă. Nu este deloc corectă, pentru că BOR are foarte mulți bani și nu toți bucureștenii (sau românii) sunt ca și doamna Firea, mândri creștin-ortodocși.

Iată și felul grețos în care Patriarhul Daniel îi cerșește bani de la Gabriela Firea pentru Catedrală:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile