Biserica Ortodoxă Română crede că orele de educație sexuală îi transformă pe heterosexuali în homosexuali

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
286
Tweet
Sursă foto: pixabay.com

În România orele de educație sexuală sunt privite cu suspiciune de către multă lume, iar acest lucru se întâmplă și din cauză că Biserica Ortodoxă Română se opune și toarnă numai prostii în capetele enoriașilor.

De exemplu, iată ce spune Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Biserica Ortodoxă Română, despre ora de educație sexuală:

„A propune studierea unei materii cum este educația sexuală în fiecare an al procesului de învățământ este un lucru fără susținere logică. Pentru că nu trebuie să fim experți în sexologie, nu trebuie să fim experți în patologii sexuale ca să fim oameni normali.”

Fără susținere logică... deși România are cele mai multe mame adolescente din Europa: 9.282 de minore au născut în 2015, în timp ce 676 de mame aveau între 10 şi 14 ani. De asemenea, anual româncele fac peste 70.000 de avorturi, iar una din zece femei care avortează este adolescentă. Deci, fără susținere logică...

Dar, purtătorul de cuvânt merge mai departe:

„Temerea care se ascunde în spatele introducerii unei asemenea materii este următoarea. Ea poate deveni vehiculul unei educații de tip homosexual, de tip transexual, de tip transgender. Pentru că există presiuni deja indiscutabile pe care le fac anumite ONG-uri la Ministerul Educației pentru introducerea unei materii numite educație sexuală, nu educație pentru sănătatea adolescentului. Aceasta e o problemă pentru biserică. Pentru că biserica pledează pentru firesc și normal. Pledează pentru valorile familiei și nu pledează pentru experimente de natură sexuală. Altfel, aceste ore dacă sunt gândite cu un scop profund pozitiv, care are legătură cu firescul și cu viața fireasă a omului sunt desigur binevenite. Dar acordul părinților trebuie să existe.”

Cu alte cuvinte, purtătorul de cuvânt BOR spune că este vorba de o conspirație și că anumite grupuri vor să transforme oameni hetero în homosexuali prin intermediul unor ore de educație sexuală, în care se vorbește despre cum se fac copiii, cum se folosește prezervativul,ce alte metode contraceptive mai există, cum să te protejezi de boli cu transmitere sexuală, ce este menstruația etc.

În schimb, ora de religie este benefică, chiar și atunci când profesorul de religie are o mâncărime între picioare? Oare de ce nu putem să separăm Biserica de Școală, odată pentru totdeauna. Și, dacă Biserica dorește să țină ore de religie să o facă în Biserici, pentru cine dorește, că oricum avem mai multe biserici decât școlile.

Biserica Română devine pur și simplu din ce în ce mai toxică prin astfel de manifestări, prin faptul că demonizează grupuri minoritare, prin răspândirea unor teorii ale conspirației ce alimentează o stare de paranoia și panică în rândurile enoriașilor lor, prin faptul că nu înțeleg că, în foarte multe cazuri, orele de educație sexuală pot schimba și chiar salva vieți.

Încet, dar sigur, BOR începe să semene ca mentalitate din ce în ce mai mult cu ISIS. Da, poate părea o comparație extremă, dar este mai puțin aberantă decât spusele purtătorului de cuvânt al BOR: „Ora de religie poate deveni vehiculul unei educații de tip homosexual, de tip transexual, de tip transgender”.

Și dacă ne place UE, trebuie să nu uităm și următorul lucru: educația sexuală e obligatorie în 20 dintre cele 28 de state membre UE.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile