Canada e a doua țară din lume care a legalizat consumului de marijuana în scop recreaţional

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
308
Tweet
sursă foto: pexels.com

O să se întâmple din ce în ce mai des acest lucru: legalizarea marijuanei în scop recreațional. Ieri, Canada a devenit a doua țară care a făcut acest lucru. Uruguay este prima.

Practic, în aceste două țări poți să cumperi, să cultivi și să consumi marijuana cum vrei, cât vrei, în orice scopuri vrei.

„Legea Canabis” a fost aprobată marţi de Senat cu 52 de voturi pentru şi 29 împotrivă. Astfel, canadienii vor putea cumpăra şi consuma canabis în mod legal începând cu septembrie.

Chiar dacă marijuana medicinală este legală în Canada încă din 2001, posesia de marijuana în scopuri recreaționale reprezintă infracțiune încă din anul 1923.

Din ce în ce mai mulți politicieni de prin părțile mai civilizate ale lumii încep să înțeleagă că această plantă nu are efectele devastatoare ale alcoolului și că lumea o iubește din ce în ce mai mult. Toată această treabă cu legalizarea completă se traduce și prin faptul că în Canada se va dezvolta o piața a marijuanei care va aduce foarte mulți bani la buget.

De exemplu, în 2015 canadienii au cheltuit 4,5 miliarde de dolari pe iarbă, aproape la fel de mult ca pe vin.

Deci, începând cu luna septembrie, canadienii vor putea cumpăra marijuana din magazine specializate, dar şi online de la producători licenţiaţi. Va fi legal să ai la tine 30 de grame de marijuana, iar consumul recreațional este permis tuturor persoanelor cu vârste peste 18 ani.

Bineînțeles, ca și în cazul alcoolului, condusul sub influență nu va fi iertat de către oamenii legii.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile