Data viitoare când te-mpotmolești în zăpadă, te salvează voluntarii 4x4

Share
232
Tweet
Foto: facebook.com/rescue4x4

Un serviciu gratuit și eficient care te pune înapoi pe picioare. Sau pe roți.

Comunitatea Rescue 4x4 e formată din 1040 membri la nivelul întregii țări, dintre care 209 își fac treaba prin București. Nu există vreo regiune „descoperită” în România, fiecare județ fiind păzit de cel puțin un voluntar (Olt și Brăila au, literalmente, câte un singur membru).

Zonele acoperite de membrii Rescue 4x4 (foto: rescue4x4.ro)

Cu ce se ocupă, mai exact? Dacă tu rămâi vreodată împotmolit în zăpadă, noroi, nisip, mlaștină, oriunde, poți trimite o solicitare de ajutor pe www.rescue4x4.ro. Trebuie să completezi un scurt formular, în care să-ți explici pe scurt situația, să oferi niște date de contact și – cel mai important – să precizezi localizarea ta exactă pe hartă. Tocmai de-asta trebuie să te asiguri că ai „Location” activat pe telefon, pentru ca browser-ul să culeagă date corecte.

Foto: facebook.com/rescue4x4

Cererea ta e postată automat pe site și pe pagina de Facebook a asociației, iar voluntarii din apropiere sunt notificați instant prin e-mail și SMS. Dacă n-ai semnal la net sau bateria telefonului e pe moarte, poți suna la 0377 779 000 ca să oferi aceleași informații. Mai bine-ți salvezi de pe acum numărul în agendă, pentru orice eventualitate.

Foto: facebook.com/rescue4x4

Fiind vorba despre o comunitate de voluntari, serviciile sunt moca: „Întreg conceptul este bazat pe voluntariat și pasiune, așadar este interzis ca membrii să aibă pretenții materiale din partea celui ajutat în cadrul unei intervenții. Pretenția financiară atrage automat excluderea din sistem”, scrie pe site-ul oficial.

Foto: facebook.com/rescue4x4

Asociația colaborează cu Departamentul pentru Situații de Urgență și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, astfel că voluntarii le dau o mână de ajutor autorităților ori de câte ori este nevoie prin diverse misiuni și intervenții.

Vezi că membrii RESCUE 4x4 nu sunt paramedici, ci simpli voluntari pasionați de off-road. Dacă incidentul în care ești implicat periclitează viața vreunei persoane, sună la 112 înainte de toate!

De la începutul lui 2018 până acum, RESCUE 4x4 a rezolvat 25 de incidente. Au scos până și un TIR din zăpadă, în Popești-Leordeni.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile