Asociația pentru Protecția Consumatorilor și-a luat panică teroristă de la o reclamă la Calif

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: hu.wikipedia.org
Sursă foto: hu.wikipedia.org

Asociația pentru Protecția Consumatorilor este o chestie destul de dubioasă. Un fel de Olivia Steer, doar că fără verighetă de la Andi Moisescu și ceva mai creștinopată.

APC este un ONG care și-a ales un nume cât se poate de asemănător cu ANPC (Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor) pentru a putea să propage mai ușor fake news sau paranoia, care să se confunde cu mesaje de la o instituție a statului.

Cel mai recent exemplu este panica de prost gust gândită special pentru a atinge corzile sensibile ale creștinilor din cartierul Militari, cu apucături de daci cruciați:

„Știați, voi cei cu domiciliul în Militari, că nu mai aveți primar? Conform DEX, califatul este o formă de stat feudal-teocratică instituită de arabi pe teritoriile stăpânite de ei. APC somează, în mod public, primarul sectorului 6 să desființeze acest panou publicitar!”

sursă foto: captură Facebook.com

A, și nu este vorba de trolling. E vorba doar de o încercare disperată a celor de la APC de a instiga la islamofobie.

Ce e și mai dezgustător e că omul din spatele APC, Costel Stanciu, este un anti-vaccinist vocal, care susține că vaccinurile i-ar îmbolnăvi pe copii. Exact, un discipol al Oliviei Steer... sau invers.

Deci, înainte să ne luăm panică de la o reclamă inofensivă pentru Calif, una dintre cele mai populare shaormerii din București, ar fi mai constructivă să ne luăm panică că există persoanje ca domnul Stanciu, care mimează că e preocupat de protecția consumatorilor, dar susține că vaccinurile sunt arme chimice de distrugere în masă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile