Cartonul de ouă inteligent, smart-furculița și alte gadgeturi ridicole

Share
Tweet
Gadgeturi smart inutile (foto: youtube.com)

Charles Holland Duell, fost comisar SUA pentru brevete, spunea acum vreo sută de ani că „Tot ce poate fi inventat a fost deja inventat”. Sticla de vin inteligentă și smart-furculița îl contrazic.

Cartonul de ouă inteligent

Ești la supermarket, cumperi ingrediente ca să faci o prăjitură imediat cum ajungi acasă și brusc îți vine-n minte întrebarea: „Oare câte ouă mai am în frigider?”. Dacă-ți cumperi un carton inteligent, poți afla asta chiar de pe smartphone.

Foto: youtube.com

Cartonul de ouă inteligent îți trimite constant notificări pe telefon ca să știi câte ouă ai în total și când se apropie data de expirare. În dreptul fiecărui ou e câte un LED care se face roșu în momentul în care oul se strică.

Găsești un carton de ouă inteligent cu 12 $ pe Amazon, adică aproape 50 lei. Mai simplu e să-ți cumperi constant alte ouă, chiar dacă s-ar putea să mai ai prin frigider, că până la urmă tot le mănânci.

Sticla de apă inteligentă

Hidrate Spark e un gadget deghizat în sticlă de apă. Tot ce face e să se conecteze la smartphone-ul tău și să te bată la cap toată ziua să te hidratezi. Treaba asta o face cu ajutorul unui app care monitorizează fiecare centilitru pe care-l bei din sticla inteligentă. Când ai băut suficiente lichide pentru o zi, sticla începe să pâlpâie, să lumineze intermitent.

Foto: youtube.com

Hidrate Spark costă 55 $, adică 217 lei aruncați pe geam. O poți comanda de aici și e disponibilă în 5 culori: bleu, negru, mov, alb și roz. Da, știu că negru și alb nu sunt culori.

Coșul de gunoi inteligent

Fă cunoștință cu Bruno, primul coș de gunoi inteligent din lume. Nu-i cine știe ce de capul lui, dar are câteva funcții interesante. Spre exemplu, capacul se deschide în momentul în care fluturi mâna prin dreptul unui senzor amplasat pe el. La baza coșului se află un mini-aspirator care se activează automat când detectează firmituri prin apropiere. Tu le plimbi cu mătura înspre el, Bruno le înghite și le redirecționează direct în sacul dinăuntru.

Foto: youtube.com

Evident, ca orice gadget care se respectă, Bruno îți trimite pe telefon diverse notificări printr-un app special. Te anunță când e plin și îți amintește când e ziua de dus gunoiul, spre exemplu.

Bruno poate ajunge în bucătăria ta contra sumei de 200 $, adică 791 lei. Dar nu-i de ajuns să cumperi coșul inteligent - îți trebuie și smart-saci-de-gunoi concepuți special pentru el. 42 de saci, care cică te țin 3 luni, costă nu mai puțin de 20$ (80 lei).

Sticla de vin inteligentă

Kuvée e gadgetul perfect pentru snobii care miros vinul și-l plimbă prin gură minute-n șir înainte să-l înghită, prefăcându-se că-l studiază intens. Kuvée e pur și simplu o sticlă goală pe dinăuntru, dotată cu un touchscreen și conectată la Internet. De pe ecran poți comanda „cartușe” de vin, adică sticle pe care nu le poți consuma decât dacă le introduci în Kuvée. Când bagi un cartuș, sticla de vin inteligentă îți afișează pe ecran ce anume bei și începe să-ți listeze tot felul de „fun facts” despre băutura respectivă. Asta-i tot.

Foto: youtube.com

Cartușele sunt lăudate pentru faptul că mențin vinul proaspăt până la 30 de zile, dar – să fim serioși – cui îi ia atât de mult să termine o singură sticlă de vin? Oricum, un Kuvée de-ăsta costă 150 $, adică aproape 600 de lei. Doar sticla goală pe dinăuntru – cartușele cu vin propriu-zis se plătesc separat.

Furculița inteligentă

Da, bineînțeles că trebuia să existe și așa ceva. HAPIfork e o furculiță inteligentă care vibrează atunci când mănânci prea repede. E dotată cu bluetooth, așa că se poate conecta la telefonul tău ca să-ți arate exact cum și cât mănânci. HAPIfork a fost gândită ca să te ajute să slăbești, atenționându-te în momentul în care înfuleci mâncarea.

Foto: youtube.com

Dacă ești dispus să plătești 62 $ (250 lei) pe o singură furculiță, atunci HAPIfork e greșeala ideală pentru tine.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile