Cât îi costă pe bucureșteni mocangeala Creative Fest

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
13
Tweet
sursă foto: facebook.com/USR.Bucuresti

Am văzut o grămadă de oameni revoltându-se pe Facebook, pe bună dreptate, că Firea mai dă niște milioane la Catedrala Mântuirii Neamului.

N-am văzut aproape pe nimeni criticând-o pe Firea pentru Creative Fest, un festival de „cultură urbană” care înghite foarte mulți bani publici, pentru că e o mocăngeală cu intrare gratis.

E trist, pentru că și acest festival e finanțat tot din buzunarul nostru, din taxele bucureștenilor, din bani ce ar putea fi folosiți pentru o grămadă de alte chestii prioritare: reabilitarea clădirilor cu risc seismic, transport în comun, sănătate, școli, spații verzi etc.

Dacă te întrebi câți bani sunt aruncați pe fereastră pentru acest festival de cultură urbană, află că cei de la USR spun că 1,3 milioane de lei, fiind unul dintre cele mai scumpe festivaluri realizate de Primăria Municipiului București.

1,3 milioane de lei fără onorarile trupelor, despre care se speculează că ar fi încă vreo 300.000 de euro.

Aș cum spuneam și cu altă ocazie, ipocrizia nu e doar de partea publicului care va fi acolo, în fața scenei, pentru a vedea cum cântă Guano Apes pe banii care ar fi putut fi folosiți pentru modernizarea unei școli dintr-un cartier periferic din București. Ipocrizie e și de partea trupelor românești care cântă pe scena Creative Fest 2018.

La Neversea, la Electric Castle, la Massive Attack s-a strigat „Mu*e PSD!”. Însă, acum, trupe românești precum CTC, Subcarpați, Cred că Sunt Extraterestru, Robin and The Backstabbers promovează pe paginile lor de Facebook un festival organizat de unul dintre cei mai toxici oameni din PSD, fiind plătiți din bani publici.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile