Câtă iarbă trebuie să fumezi ca să mori

Share
120
Tweet
Foto: youtube.com

E dovedit științific că marijuana ucide, dar n-o să ghicești în veci cât trebuie să fumezi ca să dai colțul.

Răspunsul l-am descoperit într-un document oficial redactat în 1988 de către Departamentul de Combatere a Drogurilor, SUA. După ce s-a documentat serios pe tema marijuanei, judecătorul Francis Young a rezumat aici toate informațiile esențiale cu privire la riscurile consumului de iarbă. Concluziile sunt extrase din studii științifice.

Înainte de toate, să lămurim un termen din toxicologie: LD-50. Unitatea asta se citește „Lethal Dose, 50%” (Doza Letală) și măsoară toxicitatea unei anumite substanțe. Concret, LD-50-ul indică doza necesară pentru a ucide jumătate din eșantionul de subiecți, după un anumit timp de expunere. Cu cât valoarea e mai mică, cu atât e mai periculoasă substanța.

Buuuun, deci marijuana ce LD-50 are? Aici începe partea tare: „Mai mulți cercetători au încercat să stabilească valoarea LD-50 a marijuanei prin teste pe animale, fără succes. Pe scurt, cercetătorii nu au reușit să le dea animalelor suficientă marijuana încât să le provoace moartea”.

Foto: youtube.com

Mai departe în document aflăm că LD-50-ul marijuanei e estimat a fi undeva între 1:20.000 și 1:40.000, ceea ce înseamnă că un consumator trebuie să fumeze cam 20.000-40.000 jointuri ca să moară. Jointuri de 0,9 grame, mai precis.

Cu alte cuvinte, trebuie să fumezi 680 kg de marijuana în vreo 15 minute ca să mori. Ori așa, ori să rumegi la foc automat 22 kg.

Documentul celor de la Anti-Drog concluzionează că „Practic, marijuana nu poate provoca o reacție letală”. Scurt și la obiect.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile