Ce-am învățat despre români după acest referendum

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
23
Tweet

Românii sunt un popor nefericit. Suntem darnici și primitori, ne place mâncarea bună și ne comportăm frumos cu străinii care ne trec pragul țării, dar la bază suntem triști. Nu cred că vrem să fim supărați, dar, momentan, nu ne iese altfel. Asta-i realitatea.

Am dus-o boem și aranjați în perioada dinainte de comunism, când duminicile se mâncau prăjituri la Capșa și ieșeam la promenadă pe bulevardele Micului Paris, ca să ne transformăm în victime, securiști sau eroi în vremea lui Ceașcă.

Revoluția ne-a prins cu sufletul la gură, dar n-am prea știut ce să facem cu ea - unii mai isteți sunt și acum în Top Forbes, alții au mai depășit granițele țării, dar masa, poporul, lumea a rămas pe locuri, încă având sufletul sfâșiat și valorile anilor apuși. Dar viața merge înainte.

Love wins

S-a făcut zgomot în popor, de la vocile celor "din bulă" sau din apropierea ei, s-au auzit și păreri îndrăznețe, diferite, deschise la minte, dar parcă miezul a rămas cumva mâncând aceeași ciorbă reîncălzită, așa cum mai e prezentată realitatea casnică și-n filmele pe care le lansăm.

Poate n-am avut noroc sau n-am avut o forță generală masivă sau poate n-am avut o voce care să imobilizeze masele și care să fie ascultată de toată lumea (un lider adevărat), dar am ajuns într-un prezent jalnic, unul care completează și justifică tristețea noastră masivă.

Suntem putrezi de corupție, suntem conduși din interese politice bine ascunse sau atent scoase la iveală, dar mascate în forme dulci, suntem săraci, avem un sistem educativ penibil, n-avem spitale, n-avem străzi și autostrăzi, n-avem locuri de muncă și salarii de UE și nu mai avem noi multe, dar parcă cel mai dramatic este că n-avem libertatea aia a sufletului care să ne dea măcar un avânt, dacă nu măcar un dram de speranță.

Poporul român, liber la informație, parcă a ales, la baza lui, să-și pună toate bazele în BOR și Atena 3, fără să se mai zbată să găsească o altă soluție, indiferent cât de la îndemână ar fi.

Așa am ajuns la Coaliția pentru familie și acest referendum de redefinire a familiei, inițiative complet inutile și lipsite de sens.

Dragă popor, nici Coaliția și nici referendumul nu te-ar fi scos din amarul sufletesc pe care-l simți, dar ți-a plăcut ție să lupți pentru binele copiilor tăi și a celor din jur, fără măcar să înțelegi exact ceva.

Stai și acum și asculți vorbele unor popi tâmpiți care vin să-ți vorbească despre iubire, când habar n-ai ce e aia. Sau tu crezi că iubirea are doar un singur sens și ăla pe care îl vrei tu? Sau tu crezi că demni de iubire sunt doar ăia ca tine sau pe care ți-e ție ușor să-i înțelegi?

Referendumul ăsta e o bucurie pentru comunitatea LGBT și arată că românilor nu le pasă de o întrebare idioată, dar ne-a scos la iveală ce gândesc ei.

E bine că nu s-au dus la vot, dar e groaznic ce-i în mintea și capul lor.

Am văzut zeci de filmulețe și interviuri cu tineri (nu doar oameni simpli, de la țară) care m-au înfiorat și deprimat - păi bine, educația ca educația, dar să crezi tu, copil tânăr, adolescent, om matur, că în secolul 21, anul 2018, vor veni gheii să-ți fure copiii, este ceva de domeniul SF, alături de toată propaganda anti-LGBT.

Hai cu iubirea!

Să fii tu de acord să-ți moară copiii în orfelinate, să fie bătuți și abuzați și abandonați, dar să n-ai tu inima să te gândești că poate le-ar fi bine într-un cămin sănătos, chiar dacă format din două persoane de același sex, arată că n-ai înțeles nimic, chiar dacă nu ți-ai deplasat curul la secția de vot.

Să spui cu atât de multă ușurință că oamenii care iubesc persoane de același sex sunt bolnave, pot fi îndreptate, că le arăți tu calea, că-i faci tu bine, sunt replici rupte din filme de groază. Să stai cu vorba lui Dumnezeu pe limbă și-n minte, dar să nu înțelegi nicio boabă din ceea ce înseamnă iubirea de aproape, iubirea în sine.

Poporul român e unul foarte trist și are toate motivele din lume să se simtă așa, dar cred că cel mai trist este pentru că nu înțelege dragostea, nu înțelege iubirea și n-are puterea să-și deschidă brațele și să accepte schimbarea.

LOVE

Vom lupta noi, generația Boicot și generația Rezist și pentru neamul românesc, vom scrie statusuri și vom ieși în stradă, ne vom documenta și vom citi, ne vom face cunoscute părerile și vom fi deschiși la dezbateri.

Nu-i cea mai ușoară luptă, dar măcar nu suntem puțini, dar măcar încercăm, dar măcar înțelegem iubirea asta și cât e de simplă, liberă și accesibilă. Și, poate, dacă înțelegem noi, parte din acest popor, treptat, vor înțelege și alții. Cu un referendum nu se face primăvară, dar câteva flori tot au fost plantate.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

referendum romani
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde