România are cele mai multe mame-adolescente din Europa, dar tot nu ne trebuie educație sexuală

Share
282
Tweet
Foto: shutterstock.com

Ce să facem cu educația? E suficient să ne întoarcem la „valorile adevărate, valorile moralei creștine”, după cum scrie un român pe Facebook.

Conform unui sondaj publicat de Eurostat în 2017, 12,3% din total româncelor care au născut pentru prima dată în 2015 erau adolescente. Din punctul ăsta de vedere, suntem liderii Europei, la o diferență micuță față de vecinii noștri bulgari (11,9%). Oricum, suntem campioni la ce nu trebuie.

Cu toate acestea, Senatul a votat săptămâna trecută sancționarea profesorilor și a școlilor care predau educație sexuală în absența unui acord scris al părinților. Proiectul legislativ a fost inițiat de către deputatul Ninel Peia, care consideră că orele de educație sexuală încurajează pornografia și prozelitismul pentru homosexualitate. Trist e că foarte mulți români sunt de acord cu el, convinși că tinerii habar n-au ce-i ăla sex și că nici nu trebuie să afle.

După cum vedem în comentariile astea de pe Facebook, educația sexuală nu ar ajuta cu nimic în lupta contra sarcinilor juvenile. Copiii sunt niște îngerași care trebuie să creadă povestea cu barza până împlinesc 18 ani, pentru că ăla e momentul în care totul se schimbă radical, brusc.

Una dintre soluțiile propuse de români pe Facebook e întoarcerea la valorile moralei creștine, căci numai prin Hristos poți birui diavolescul sex.

O doamnă sugerează teme suplimentare pentru elevi, de parcă n-ar avea deja prea multe, ca să le rămână zero timp de gândire la prostii precum sexul. Poți la fel de bine să-i încui în cameră, ca să nu aibă cum să intre în contact cu potențiali parteneri.

Poate că ora de educație sexuală ar fi avut mai mult succes dacă se numea altfel – „educație sanitară”, spre exemplu. Când aud de sex, mulți români se gândesc automat la pițipoancele de la TV, la prostituție, la indecență, la păcat. Îi atribuie numai conotații negative şi nu vor ca propriul copil să fie asociat cu aşa ceva.

După cum bine scria cineva printr-un comentariu, mulți părinți ar avea și ei nevoie de educație sexuală.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile