Pe Dacian Cioloș îl lasă rece referendumul pentru familia tradițională și îl consideră inutil

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
40
Tweet
sursă foto: facebook.com/dacianciolos

Dacian Cioloş a vorbit în cadrul unui eveniment al Platformei România 100, despre referendumul de modificare a Constituţiei privind definiţia familiei. Nu a avut cuvinte prea frumoase. De fapt, s-a exprimat destul de frumus, dar mesajul a fost că acest referendum este inutil și îl lasă rece.

Liderul partidului Mişcarea Reuşim Împreună a spus, printre altele, că adevărata problemă a familiilor din România este lipsa de resurse materiale pentr a asigura copiilor o educație bună. De asemenea, pericolul cel mai mare pentru familiile din România nu este homosexualitatea, foarte multe familii se dezbină din cauza lipsei banilor, din cauza salariilor proaste, din cauza lipsei locurilor de muncă.

„Orice proiect de societate am avea, dacă nu pornim de la educaţie, e sortit eşecului. Educaţia în familie mi se pare esenţială cel puţin de perspectiva recunoaşterii rolului familiei în educaţiei şi a da mijloacele necesare familiei, ca să joace rolul educativ. Şi m-aş referi în primul rând la accesul la educaţie. Partea cantitativă materială este accesul la educaţie. Familia trebuie să aibă posibilitatea să educe. Pentru ca familia să poată educa, trebuie să îi dai resursele pentru a exista ca atare. Ce vedem astăzi? Multe familii dezbinate datorită nevoii de a-şi asigura nevoia de existenţă. Ce fel de educaţie mai poţi aştepta de la familie pentru copii când familia nu există? În ce fel putem asigura resursele, nu doar pentru şcoală, ci pentru familii, ca ele să-şi poată educa copiii”, a spus Cioloș

Despre cei care susțin acest referendum constisitor și inutil, Cioloș a spus că au pierdut contactul cu realitatea și că au identificat o problemă falsă:

„Şi apropo de discuţiile acestea privind definiţia familiei în Constituţie, sincer mie mi se pare că am cam pierdut contactul cu realitatea când avem genul acesta de discuţii, pentru că nu cred că o schimbare a definiţiei în Constituţie, va rezolva problemele acestea care împiedică o familie să joace rolul primordial, nu doar acela de a face copii, ci acela de a educa copii şi de a le orienta primii paşi în educaţie şi în societate”, a explicat Dacian Cioloş.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile