Ce nu știai despre Ri Sol-ju, nevasta lui Kim Jong Un

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Kim

Coreea de Nord rămâne acest stat-mister, despre care nu se știu foarte multe în mod oficial. Populația aflată sub guvernarea lui Kim Jong Un rămâne una spălată pe creier, iar toate știrile despre țară asta ne arată un regim dictatorial dur și extrem de nefericit.

Secretele sunt atât de bine păstrate (sau cel puțin asta se dorește), încât nimeni nu știe cu certitudine nici vârsta lui Kim.

În tot acest context, un alt personaj a stârnit curiozitatea celor din afara țării - Ri Sol-ju, cunoscută mai nou și sub numele de "prima doamnă a Coreei de Nord".

Ri și Kim

E posibil să aibă 28 de ani (sau 33?) și să fie mamă a 3 copii, după cum spun serviciile secrete din Coreea de Sud, dar guvernul Coreei de Nord nu a confirmat niciuna dintre teorii.

Ri nu apare în public foarte des, iar atunci când o face este lângă soțul ei, zâmbind politicos, îmbrăcată în rochii pastelate și ușor conservatoare. O adevărată soție de dictator!

Presa susține că vine dintr-o familie de calitate (tată profesor și mamă doctor), dar nu avem și detalii despre cum a ajuns să fie soția lui Kim.

Uite câteva dintre puținele lucruri care se știu despre ea:

Ri Sol-ju a fost văzută prima oară, alături de dictator, în iulie 2012, iar media de stat a confirmat că este soția liderului. Nu-ți imagina că a fost vreun material interesant despre Ri - numele ei a fost menționat în grabă, știrea principală fiind despre deschiderea unui parc de distracții în Pyongyang.

Cert este că nu se știe ziua în care s-au cunoscut - unii spun că nunta a avut loc în 2009, iar Ri a rămas gravidă imediat după, iar alții susțin că s-au cunoscut abia în 2010, în timpul unui concert de muzică clasică.

Ri și Kim

Nu este un lucru nou pentru coreenii de nord - Kim Jong-il nu și-a scos niciodată soțiile în public, iar Kim Jong Un a făcut deja abatere de la tradiție, în clipa în care s-a înfățișat poporului, alături de soția sa.

Foarte multe nu se știu nici despre ce făcea Ri Sol-ju înainte să se căsătorească, iar serviciile secrete din Coreea de Sud spun că a studiat canto în China, iar în 2005 a vizitat Coreea de Sud, ca parte dintr-un grup de majorete.

Cum probabil ți-ai imaginat, Ri iubește opulența și a fost văzută de mai multe ori purtând genți semnate Dior sau Chanel. Critica internațională n-a ezitat să apară, mai ales când se știe că locuitorii Coreei de Nord se luptă cu foamea, seceta și sărăcia cruntă.

Ri și Kim

În martie 2018, ea și Kim au fost în China, în vizită la președintele Xi Jinping și a soției sale, Peng Liyuan. Ri s-a schimbat de 3 ori în două zile, iar utilizatorii chinezi au scris despre ea că este "beautiful and amiable".

În august 2017, Ri a dispărut din vizorul public pentru câteva luni, iar presa a început să se întrebe dacă mai e în viață. Aparent, tot serviciile secrete din Coreea de Sud au elucidat misterul - Ri a născut al treilea copil și a vrut să-și ascundă sarcina.

Oricum ar fi, nimic oficial nu este menționat pe acest subiect.

Ri și Kim

Singurul internațional care a vorbit despre ea este Dennis Rodman - fostul jucător NBA este cunoscut pentru relația controversată pe care o are cu Kim, iar vizitele sale în Coreea de Nord au fost atent dezbătute în media.

Rodman a declarat că a cunoscut cel de-al doilea copil al cuplului, în 2013 - o fetiță pe nume Ju-ae.

"I held their baby Ju-ae and spoke with Ms. Ri as well. [Kim's] a good dad and has a beautiful family", a spus Rodman celor de la The Guardian, deși vorbele sale n-au fost validate.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile