Ce se întâmplă când instalezi noul sistem iOS 12 pe un iPhone vechi de 5 ani

Share
Tweet
iOS 12 pe iPhone 5S Foto: YouTube/CNET

Ce rost are să-ți cumperi un iPhone nou, când îl poți upgrada pe cel de-acum?

iOS 12, cel mai nou sistem de operare al celor de la Apple, a fost anunțat oficial la conferința Worldwide Developers la începutul lui iunie. Încă nu s-a lansat varianta finală, dar de pe 25 iunie încoace poți descărca versiunea beta. Așa au făcut și cei de la CNET pentru experimentul despre care vorbim acum.

Prezentarea lui iOS 12 Foto: YouTube/Apple

Când și-a prezentat noul sistem de operare, Apple a pus accentul pe modul extraordinar de eficient în care acesta manageriază resursele telefonului. Ca să ilustreze treaba asta, au vorbit despre cum se comportă vechiul iPhone 6 Plus odată ce-i instalezi iOS 12: app-urile se deschid cu 40% mai repede, tastatura virtuală apare de două ori mai repede, iar swipe-ul înspre stânga îți deschide aparatul foto într-un timp mai scurt cu 70%. Impresionant, dar cum rămâne cu telefoanele și mai bătrâne?

Foto: YouTube/CNET

Cei de la CNET au testat noul sistem de operare pe un iPhone 5S, lansat în 2013, cel mai vechi model care suportă iOS 12. Rezultatele n-au uimit, dar se simte oricum diferența.

Pentru experiment s-au folosit două iPhone-uri 5S cu memorie internă de 16 GB, curățate prin „factory reset”. Primul rula iOS 11.4, iar al doilea – iOS 12 beta.

Foto: YouTube/CNET

Într-adevăr, aplicațiile se deschid mai repede, dar regula nu-i universal valabilă. În vreme ce browser-ul Safari s-a încărcat cu 3,5 secunde mai repede pe noul sistem, iar aplicația Mail – cu 0,25 secunde mai repede, la Maps nu s-a simțit nicio diferență. Slide-ul înspre stânga a deschis aparatul foto cu 0,5 secunde mai repede, iar tastatura virtuală a apărut pe ecran cu o secundă mai devreme în iOS 12. Până și Siri reacționează mai prompt la comenzi: e cu 0,5 secunde mai agilă.

Foto: YouTube/CNET

În schimb, noul sistem a pierdut bătălia la alte capitole. Spre exemplu, după Shut Down, telefonul cu iOS 12 a pornit cu o întârziere de 9 secunde față de adversarul cu iOS 11.4. Uite exact cum a decurs experimentul:

Ideea generală e că iOS 12 chiar îți face telefonul vechi să se miște mai cu spor, doar că nu în toate privințele, iar diferența nu-i chiar așa mare cum speram. Deocamdată vorbim despre versiunea beta a sistemului, deci e posibil ca situația să se schimbe până la lansarea oficială. Reluăm atunci discuția.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile