Președintele Klaus Iohannis, despre eșecul referendumului: „România aparține tuturor românilor”

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
10
Tweet
sursă foto: facebook.com/klausiohannis

După eșecul referendumului s-au tot căutat țapi ispășitori. Toți s-au dezis de toți, BOR de PSD, CpF de Liviu Dragnea, Liviu Dragnea de cvorum, PSD de BOR etc.

Președintele României a avut singura reacția matură și a ales să vorbească despre unitate, despre acceptarea diversității și calea europeană. În prima ieșire publică de după referendum, Iohannis a susținut următoarele:

„Atunci când pacea socială este pusă în pericol, și avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituției, este nevoie de o abordare matură și o deschidere către dialog a tuturor actorilor relevanți din societate.

Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine. Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre și să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru!

Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără spaime și tulburări provocate de pericole imaginare! România aparține tuturor românilor! Deși diferiți, suntem toți români și vrem să mergem mai departe împreună într-o țară care și-a însușit și respectă principiile și valorile comune europene”, a spus Iohannis.

Cu toate acestea, Iohannis a votat la acest referendum, în ultima zi și pe ultima sută de metri, chiar dacă nu l-a susținut înainte ca acesta să fie organizat.

Bineînțeles că Iohannis a votat pentru a nu i se imputa faptul că nu-și exercită dreptul constituțional. Oricum, la momentul votului său era deja clar că referendumul nu are șanse de validare.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile