Ce telefoane au cea mai bună baterie în 2018, ca să știi ce-ți cumperi

Share
31
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Unsplash.com/Rodion Kutsaev

Nu mai există telefoane a căror baterie să ducă o întreagă săptămână dintr-o singură încărcare, cum putea Nokia 3310, dar – ținând cont cât de mult cerem de la ele – durata de viață e surprinzător de bună. Hai să vedem cum arată un Top 20 al telefoanelor din 2018, din punctul ăsta de vedere.

Înainte de toate, e absurd să avem pretenția de la un smartphone să reziste cât cărămizile anilor ’90. Tehnologia de azi e net superioară, iar telefoanele acum sunt mai degrabă mini-laptopuri decât gadgeturi pentru apeluri telefonice. Ai Wi-Fi, ai 4G, ai jocuri 3D, ai clipuri 4K pe YouTube, ai widgeturi peste widgeturi peste widgeturi... Dacă stai să te gândești, e un miracol că telefonul tău rămâne treaz o zi întreagă.

Bun, ne-am înțeles, acum să trecem la subiect. Englezii de la ExpertReviews au luat la rând cam toate modelele de smartphone care se vând în 2018 și au făcut un Top 20 al celor care rămân pornite cel mai mult după o singură reîncărcare. Ca să fie 100% corect, toate telefoanele au fost testate identic:

- S-a activat Airplane Mode, ca să nu se irosească energie în goana după semnal (de orice fel);

- Au fost dezactivate setările auto pentru luminozitate și sleep, ca să nu „ațipească” vreun telefon;

- S-a dat play la aceeași compilație cu scene din Spider-Man 2, rulată cu MX Player și dată pe loop.

Bun, deci testul e cât se poate de corect și toate smartphone-urile au pornit cu șanse egale. Majoritatea au obținut rezultate decente, dar medalia de aur îi revine unuia care chiar se p*șă pe competiție: Lenovo P2.

Foto: Screenshot YouTube/C4ETech | youtu.be/vU5WizaM_pI

Ăsta e cel mai bun smartphone din lume în momentul de față, dacă singurul criteriu care te interesează e durata de viață a bateriei. 1730 minute a rezistat Lenovo P2 rulând încontinuu clipuri din Spider-Man 2, adică aproape 29 de ore. Teoretic, asta înseamnă că trebuie încărcat o dată la două zile; practic, tot o zi rezistă.

Dar, pe bune, cine se uită non-stop la filmulețe? Sunt multe momente în care telefonul pur și simplu zace în buzunar, cu ecranul stins, deci în contextul unei utilizări normale l-ar ține bateria mai mult de-atât.

Lăsând deoparte acumulatorul, care are o capacitate de 5100 mAh, nu te poți plânge nici de restul dotărilor lui Lenovo P2. Are procesor Qualcomm Snapdragon 625 Octa Core, slot-ul MicroSD suportă până la 128 GB, are 4GB RAM, display Super AMOLED 1920 x 1080 și o cameră principală de 13 MP. Toate astea pentru 1.300 RON.

Foto: ExpertReviews | expertreviews.co.uk/mobile-phones/1402071/best-phone-battery-life

Pe locul 2 în top se clasează Huawei Mate 10, care a rezistat 1603 minute (aproape 27 de ore). Problema e că Expert Reviews nu precizează nicăieri dacă e vorba despre varianta Mate 10 Lite sau Mate 10 Pro. Diferența dintre ele e de aproape 2.000 lei, iar Lite are acumulator de 3340 mAh, în vreme ce Pro îl are de 4000. Probabil că un Pro au testat.

În fine, podiumul e completat de Motorola Moto Z Play. Capacitatea bateriei e de 3510 mAh, iar restul dotărilor sună la fel de bine. Le poți trece în revistă pe toate aici.

Deci Lenovo P2 pare a fi soluția perfectă pentru cei care s-au săturat să-și pună telefonul la încărcat în fiecare seară. Sau pentru cei care uită constant să facă asta. Specificațiile sunt bune, prețul e tentant, totul sună bine. Până când apare vreun nou tip revoluționar de acumulator, care să funcționeze pe bază de energie nucleară sau mai știu eu ce, Lenovo P2 e #1.

Bineînțeles, asta dacă ignori Yotaphone 2, smartphone-ul rusesc care folosește e-ink, motiv pentru care nu trebuie încărcat decât o dată la 4 zile. Dar cine naiba vrea e-ink?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile