Ce trebuie să bei în fiecare zi ca să nu mai ai probleme cu fertilitatea

Share
12
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Unsplash.com/Chris Benson

Nu, nu-i vreun smoothie-minune Raw Vegan sau mai știu eu ce. E o băutură pe care o iei cu 2-3 lei de la magazinul din colț și o bei de plăcere.

E vorba despre BERE. Da, berea e licoarea-minune pentru bărbații cu probleme de fertilitate. Cercetătorii unei clinici de fertilitate din Milano au vrut să afle corelația dintre consumul de alcool și producția de spermă, iar rezultatele sunt încurajatoare pentru viitorii tătici.

Te-ai aștepta ca alcoolul să-ți afecteze negativ fertilitatea, dar – paradoxal – chiar se pare că te ajută să devii părinte. Asta sugerează munca unor savanți italieni, care timp de doi ani au recoltat și analizat probe de la sute de cupluri subfertile. Cercetătorii și-au propus să afle în ce măsură stilul de viață (în general) afectează fertilitatea, iar consumul de alcool e unul dintre aspectele luate în calcul.

323 de bărbați cu vârsta medie de 40 ani au participat la studiu în perioada 2014-2016. În ce privește obiceiul lor de consum al berii, subiecții se împărțeau așa: 9,6% nu puneau strop de alcool în gură; 30% beau între una și trei beri pe săptămână; 30,3% se răcoreau cu câte 4-7 beri săptămânal; 30% consumau 8 beri sau mai multe de-a lugul unei săptămâni.

În cazul bărbaților din ultimele două categorii, adică băutorii de bere cu acte-n regulă, s-a constatat atât un volum mai mare de spermă, cât și un număr mai mare de spermatozoizi față de cei care beau doar 1-3 beri pe săptămână. Găsești aici toate datele, dacă vrei să te convingi.

Concluzia cercetătorilor e că un consum moderat de alcool favorizează fertilitatea la bărbați, îmbunătățind calitatea spermei. Responsabil pentru asta ar putea fi Xanthohumol, un compus chimic întâlnit în hamei, care ajută spermatozoizii să nu se deterioreze.

Bineînțeles, vorbim despre un eșantion destul de mic, plus că există și studii care se bat cap în cap cu ăsta, cercetări care-ți recomandă să te ferești de alcool dacă vrei să devii părinte. Studiul trebuie aprofundat, extins și dezbătut înainte ca producătorii de bere să poată scrie pe etichete că sticla aia conține leacul pentru infertilitate. Deocamdată, să considerăm descoperirea italienilor o simplă observație interesantă și promițătoare.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile