Ce trebuie să știi despre sexting și cum te poate influența acest obicei

Share
15
Tweet
Foto ilustrativ

Dacă tu crezi că sexting-ul a apărut odată cu telefoanele mobile sau cu internetul, te înșeli.

Fotografiile cu tentă sexuală au existat încă din anul 30.000 î.H, atunci când picturile rupestre din paleolitic au reprezentat primul exemplu cunoscut de imagini sexuale.

Primele semne ale sexting-ului au aparut în anul 1150 d.H, când îndrăgostiții foloseau porumbei călători sau alte înaripate pentru a-și trimite gândurile perverse unul către celălalt.

Dacă tu o iei razna când partenerul nu îți răspunde dupa 5 minute acum, gândește-te că oamenii ăia așteptau câteva luni bune să primească un răspuns, timp în care puteau trece peste marea lor iubire.

Foto ilustrativ

Un alt exemplu care arată că sexting-ul era folosit și înainte, este dat de o anumită secvență numerică care s-a bucurat de un mare succes, odată cu inventarea calculatorului de buzunar, în 1970.

Codul format din cifrele 80085 are semnificația de BOOBS, traducerea în englează a cuvântului sâni. Această secvență a fost foarte folosită în rândul adolescenților și a matematicienilor glumeți.

În prezent, sexting-ul nu mai e un subiect tabu. Toți l-am practicat, fie că a fost doar o dată, pentru a vedea cu ce se mănâncă, fie mai des. Subiectul include atât micile apropouri sexuale, cât și scenariile detaliate, extrem de sexuale și directe.

Sexting-ul a devenit noul nume al preludiului. Tot mai multe cupluri au tendinţa de a-şi comunica dorinţele sexuale prin intermediul internetului sau cu ajutorul gadget-urilor, concluzie la care s-a ajuns în urma unui sondaj (pe 1.200 femei şi bărbaţi din SUA) realizat online de către revista Men's Fitness.

Potrivit cercetării, acest tip de comunicare "fierbinte" nu dăunează relaţiei de cuplu, ci, dimpotrivă, îi dezinhibă pe parteneri. În plus, mesajele deocheate, transmise prin intermediul Internetului, au un rol de afrodisiac pentru parteneri, ele îmbunătăţind calitatea vieţii sexuale.

Foto ilustrativ

Sexting-ul e văzut ca un lucru bun pentru tinerii cu relații la distanță. Ei susțin că această metodă de comunicare erotică îi ajută să-și mențină dorința unul față de celălalt.

Studiul publicat în revista Pediatrics arată că mai mult de un sfert dintre adolescenţii adepţi ai practicii denumite "sexting", adică trimiterea de mesaje cu conotaţie sexuală sau fotografii personale explicite, au mai multe şanse de a deveni activi din punct de vedere sexual, în decurs de un an de la adoptarea acestui obicei.

Totodată, cercetarea nu a găsit nicio legătură între "sexting" şi un comportament sexual periculos ulterior. Cu toate astea, sexting-ul folosit de adolescenții care nu au parte de o educație sexuală poate produce efecte negative.

Foto ilustrativ

Chiar dacă sexting-ul nu e un lucru nou, modul în care este folosit în prezent e nou. Datorită tehnologiei performante, mesajele și fotografiile pot fi trimise instantaneu pe internet.

Pe lângă faptul că fotografiile cu tentă sexuală pot fi distribuite pe tot online-ul, și pot provoca traume psihologice, există și alte riscuri la care se expun minorii.

Participanții la sondajul realizat de revista Men'sFitness au precizat că acest tip de comunicare grăbeşte lucrurile spre o partidă de sex, lucru rar întâlnit în cazul comunicării faţă în faţă.

80% dintre femei şi 58% dintre bărbaţi au precizat că preferă să flirteze prin intermediul Facebook-ului sau al chat-urilor.

Adolescenții care nu au o idee clară despre ce înseamnă sexting-ul și nu cunosc bine riscurile, sunt predispuși să aibă mai multă încredere în necunoscuți pe internet, având contact cu pedofili sau traficanți de carne vie.

Foto ilustrativ

Gadget-urile ar putea înlocui viaţa amoroasă

Odată ce te-ai obișnuit cu acest tip de comunicare sexuală pe dispozitive digitale e mult mai greu să te simți în largul tău împreună cu partenerul.

"Sexting-ul nu deteriorează relaţia de cuplu, atât timp cât flacăra rămâne aprinsă. Problema este că persoanele care preferă să îşi incite iubitul cu ajutorul mesajelor devin inhibate în prezenţa partenerului", spune Belisa Vranich, psiholog specializat în relaţiile de cuplu.

Telefonul mobil este atât de important pentru 39% dintre femei, încât mai degrabă ar fi dispuse să renunţe la sex pe o perioadă de un an, decât să fie nevoite să-şi abandoneze telefonul.

Bărbaţii au precizat, în procent de 85%, că sunt dispuşi să îşi satisfacă partenera din punct de vedere sexual, dar numai după ce şi-au verificat mail-urile.

Foto ilustrativ

Internetul mai este folosit de majoritatea oamenilor, înainte de a începe o relaţie. Astfel, 49% dintre femei verifică "istoria" unui bărbat, cu ajutorul paginilor de socializare, înainte de a începe o relaţie. Chiar şi după ce relaţia s-a terminat, ele continuă să-şi urmărească fostul partener pe social media.

Ca orice lucru din ziua de azi și sexting-ul poate provoca dependență. Netflix a creat un documentar super mișto despre dependența de sexting, subiect dezbătut atât de cunoscători cât și de participanți.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile