Cel mai performant smartphone făcut vreodată e mai bun decât laptopul tău și mai ieftin decât iPhone Xr

Share
Tweet
Xiaomi Black Shark Helo Foto: Screenshot youtu.be/0csa3S_omL0

Și nu-i făcut nici de Apple, nici de Samsung, nici de Huawei.

Chinezii de la Xiaomi, producători de elctronice și app-uri, tocmai au ridicat ștacheta pentru întreaga industrie smartphone. Noul lor telefon de gaming, Black Shark Helo, bifează o premieră mondială la capitolul procesor: Snapdragon-ul 845 octa-core are o memorie RAM de 10 GB, ceva cu care doar laptopurile și câteva tablete se puteau lăuda până acum.

Xiaomi Black Shark Helo Foto: Screenshot youtu.be/0csa3S_omL0

Ce înseamnă asta, mai exact? Memoria RAM (Random Access Memory) e spațiul de lucru al procesorului, e locul unde datele se strâng și așteaptă să fie prelucrate de către procesor. Cu cât un smartphone/o tabletă/un PC stă mai bine la capitolul RAM, cu atât mai eficient va fi la multitasking, deci va putea rula în paralel o mulțime de app-uri fără să se încurce, fără să se blocheze. Nu tu lag în timpul jocului din cauza notificărilor FB Messenger sau a mail-urilor primite în timpul ăla, spre exemplu.

Xiaomi Black Shark Helo Foto: Screenshot youtu.be/0csa3S_omL0

Pentru că acum vorbim despre noul Xiaomi Black Shark Helo, performanțele telefonului depind enorm de capacitatea de stocare a memoriei RAM și de frecvența ei. Iar capacitatea extraordinară de 10 GB RAM, combinată cu cele 8 nuclee ale procesorului (4x2.8 GHz & 4x1.8 GHz), promit o experiență epică.

Dar și restul dotărilor sună la fel de bine. Display-ul de 6 inci e un AMOLED cu rezoluție 1080 x 2160. Deși nu are slot pentru microSD, memoria internă poate ajunge până la 256 GB. Camera foto principală e duală (12MP + 20 MP), iar cea frontală pe care o folosești la selfie-uri are 20 MP. Ai și cititor de amprentă montat pe spate, iar bateria are o capacitate de 4000 mAh.

Xiaomi Black Shark Helo Foto: Screenshot gsmarena.com

Și, pentru că e un smartphone gândit special pentru gaming, Xiaomi Black Shark Helo vine la pachet cu un accesoriu pentru husă care-l transformă cu totul într-o consolă portabilă. În partea stângă se atașează o platformă cu stick analogic și niște butoane fizice, iar în dreapta anexezi un touchpad circular. E ca și cum te-ai juca pe un Nintendo Switch.

Xiaomi Black Shark Helo, trasnformat într-o consolă Foto: Screenshot youtu.be/SA3RGqy-Nfw

Păi... sună prea bine ca să fie adevărat. Probabil costă o avere, la cât de multe oferă, nu? O să fii surprins din nou. Xiaomi Black Shark Helo cu 6GB RAM costă 460$ (1.884 RON), iar varianta cu 8GB RAM e puțin peste 500$ (2.050 RON). Încă nu s-a anunțat prețul modelului cu 10 giga, dar dacă respectă tiparul ăsta ar trebui să coste până-n 3.000 RON. Ceea ce e super, având în vedere că prețul noului iPhone Xr (cu memorie internă de 256 GB) se apropie de 5.000.

Black Shark Helo ajunge în magazinele din China pe 10 noiembrie, urmând ca la un moment dat să ajungă și în Europa. Doar că încă nu știm când. O să fim cu ochii pe el, că e mega-promițător.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile