Un fost avocat din România, diagnosticat cu tulburare afectiv-bipolară, cere Parchetului să-i permită să consume marijuana medicinală

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
517
Tweet
Sursă foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Copiii noștri se vor uita la aceste cazuri și se vor mira cât de primitivă era societatea în care au trăit părinții lor. De fapt, aceste situații sunt absolut absurde chiar acum și pentru cetățeni europeni din țări precum Olanda, Spania, Grecia, Portugalia etc., unde consumul de marijuana este permis și chiar recomandat în scopuri medicinale.

Iată despre ce este vorba: în urmă cu câteva zile, un fost avocat din Pitești, Valentin Achimoiu, a înaintat o cerere către procurori prin care cerea să i se aprobe consumul medicinal de marijuana, în condițiile în care a fost diagnosticat cu tulburare afectiv-bipolară.

Valentin spune că în alte țări medicii prescriu marijuana medicinală pentru această afecțiune, dar că în România i-a fost prescris un medicament care-i pune viața în pericol: Zyprexa.

Într-adevăr, medicamentul Zyprexa este extrem de periculos, cauzând în multe cazuri diabet de tipul 2, obezitate, iar în unele cazuri extreme poate provoca chiar decesul.

Valentin Achimoiu a declarat următoarele pentru publicația argesplus.ro:

„Deocamdată, marijuana nu a omorât pe nimeni, fiind legală sau tolerată în jumătate din țările lumii. Consum marijuana încă din anii 2007-2008, atât în scop medical, cât și recreațional. Mi se pare o mare tâmpenie, așadar, ca polițiștii și procurorii să își facă norma arestând puștani pentru un gram-două de buruiană, în timp ce alcoolul face ravagii, medical și social, iar pericolele la care este supusă societatea noastră sunt cu totul altele.”

Nimic mai adevărat. Alcoolul este o substanță care se găsește pe toate străzile și care în România (și nu numai) este responsabil pentru extrem de multe decese.

De la alcool poți face o supradoză în urma căreia îți poți pierde viața - din nou, există nenumărate astfel de cazuri în România, probabil chiar în timp ce citești asta cineva și-a pierdut viața în România din cauza alcoolului. În schimb, în întreaga lume nu există nici măcar un caz de supradoză letală de marijuana. Cu toate acestea, alcoolul este legal în România, marijuana nu este, fiind considerat un drog periculos.

În plus, Achimoiu este implicat într-un dosar penal, după ce în vara anului 2016 polițiștii au depistat la una dintre locuințele acestuia, din comuna Merișani, trei plante de marijuana, pe care le plantase în scopul uzului personal.

„Ca să vedeți unde s-a ajuns… Închidem spitale, nu avem bani nici de pansamente, însă autoritățile au cheltuit peste un miliard de lei pentru monitorizarea mea, descoperind 3 plante amărâte într-o curte! Nu am traficat nimic, le creșteam pentru mine, practic nu există prejudiciu, dar mi-au confiscat stropitoarea, probabil pentru a justifica cei aproape 30 de mii de euro cheltuiți pentru urmărirea mea, fiind interceptate inclusiv convorbiri pe care le purtam cu amici, rude sau colegi”, a mai declarat Achimoiu.

Legalizarea marijuanei în scopuri medicinale în România ar aduce alinare multor pacienți care se află în situații similare cu cea a lui Achimoiu sau în cazul bolnavilor de cancer care fac chimioterapie, cunoscut fiind faptul că marijuana calmează și ameliorează efectele adverse ale acestor tratamente agresive.

De asemenea, legalizarea ar aduce și bani în plus la buget, prin taxare, iar sumele absurde (după cum se poate vedea) alocate pentru combaterea traficului cu marijuana vor fi redirecționate spre rezolvarea unor probleme mult mai importante și mai arzătoare.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile