Chinezii intenționează să creeze o lună artificială

Share
Tweet
luna artificiala Foto: insta / gn20_mi; frankecom

Este posibil ca mulți dintre voi să nu credeți, dar realitatea este adesea mai nebună decât orice scenă dintr-un film SF.

De data asta, China s-a ocupat din nou sa ne surprindă, iar după un sistem care ar trebui să controleze fiecare pas al poporului, a venit cu o altă idee nebună. Până în 2020, vrea să creeze o lună artificială pe cer.

Oamenii de știință chinezi intenționează să lanseze o lună artificială pe orbită în 2020. Acesta va servi ca economizor de energie, deoarece aceasta poate (printre altele) să lumineze străzile orașului, care ar economisi o cantitate mare de bani de la bugetul de stat.

Potrivit The People's Daily, luna artificială este ,,gândită pentru a lumina complementar în timpul nopții” alături de satelitul natural al Pământului, deși lumina satelitului artificial va fi de opt ori mai puternică decât cea a lunii.

Rapoartele mass-media din statul chinez spun că această luna va trece peste orașul Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei. Însă sunt necesare teste suplimentare pentru a face planul viabil și pentru a evita impactul negativ asupra mediului.

„Testele vor fi efectuate numai în pustiu nepopulat, astfel încât razele de lumină să nu afecteze oamenii“, a declarat Wu Chunfeng (șeful Institutului de cercetare din China).

În 1993, Rusia a lansat propriul mecanism de iluminare, o oglindă spațială, pentru a spori durata zilei. Aceasta folosea o bucată imensă de plastic atașată unei nave spațiale, pentru a reflecta lumina solară pe Pământ.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile