Cine este cumpărătorul celei mai scumpe picturi din istoria omenirii, tabloul semnat Leonardo da Vinci

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ

Luna trecută s-a făcut istorie - casa de licitații Christie's New York a vândut un tablou semnat de pictorul italian Leonardo da Vinci cu nu mai puțin de 450 milioane de euro.

Cel care a cumpărat opera Salvator Mundi nu a fost dezvăluit la acel moment, dar a fost făcut public acum - este vorba despre prințul arab Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan al-Saud (mdap, ăsta e tot numele lui).

Bader bin Abdullah a fost identificat de cei de la New York Times și nu este un avid colecționar de artă, iar averea sa nu este cunoscută, așa că în continuare treaba rămâne cât de cât învăluită în mister.

Tot ce știm este că Bader a declarat imobiliarele ca fiind principala sa sursă de venit. Aparent este un asociat apropiat al succesorului tronului saudit Mohammed bin Salman, a cărui luptă anti-corupție l-a ajutat să obțină acest titlu.

Foto ilustrativ

Bader bin Abdullah va plăti tabloul în 6 luni, în rate de 58 de milioane de dolari.

Miercuri, noul Louvre din Abu Dhabi, muzeul deschis în Emiratele Arabe Unite, a anunțat pe Twitter că așteaptă să găzduiască tabloul.

Salvator Mundi (portretul de 500 de ani al lui Iisus Hristos) are o istorie controversată - a aparținut Regelui Charles I al Angliei și a dispărut secole întregi până a reapărut în 1958, când a fost supus restaurărilor.

A fost vândut cu doar câteva mii de dolari în 2005, dar a fost cumpărat iar în 2013 de miliardarul rus Dmitry Rybolovlev, cu suma de 127.5 milioane de dolari. Cei de la Christie’s au numit tabloul "cea mai mare redescoperire artistică a secolului 21".

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile