Cine-i sportiva din India, campioană la badminton, care câștigă mai mulți bani decât Simona Halep

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Simona

A câștigat argintul la badminton, în 2016, în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio. Este unul dintre cei 28 de indieni care a câștigat vreodată o medalie în timpul Olimpiadelor - în istoria jocurilor - și este prima care a câștigat argint.

Numele ei este Pusarla Venkata Sindhu și este foarte faimoasă în India și nu în restul lumii, iar de asta, probabil, nu ai auzit de ea până acum.

Sindhu are 23 de ani și este una dintre cele mai bine plătite sportive din lume. Ea a câștigat 8.5 milioane de dolari din iunie 2017 și până în iunie, 2018, potrivit Forbes, iar asta o plasează pe locul 7 în topul celor mai bine plătite femei din sport.

Pusarla Venkata Sindhu

Majoritatea veniturilor sale provin din sponsorizări, cum ar fi Gatorade (a făcut-o ambasadorul brand-ului în India), Bridgestone, Nokia și Panasonic.

Cu un asemenea profit, Pusarla a câștigat mai mulți bani decât Simona Halep, numărul 1 mondial la tenis, în prezent. Halep a făcut 7.7 milioane de dolari în 2017, după cum spune Forbes. Contrastul iese foarte mult în evidență, deoarece, spre deosebire de badminton, tenisul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume.

Iar asta nu e tot - Pusarla Venkata Sindhu a câștigat mai mulți bani din premii decât Serena Williams, una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis la nivel mondial.

Halep

Sindhu a câștigat 500.000 dolari din câștigurile sale la badminton, în timp ce Williams a făcut 62.000 dolari, iar asta pentru că a avut o pauză de 14 luni după sarcină. Vorbim de prezent, altfel, de-a lungul carierei sale, Williams a câștigat peste 18 milioane de dolari din premiile câștigate, fiind numită cea mai bine plătită femeie sportivă din 2017.

Începe US Open pe 27 august, unde favorită este Halep, dar și Williams are șanse. Premiul pentru câștigătoare este de 3.8 milioane de dolari, cel mai mare premiu din istoria sportului.

Pusarla Venkata Sindhu

Nu rata turneul, dar n-o scăpa din ochi nici pe Sindhu!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile