Uită de sfânta bormașina de duminică, clopotul Catedralei Neamului se va auzi în toate apartamentele din București

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
1.9K
Tweet
Sursă foto: Basilica.ro // Foto credit: Mircea Florescu

Dacă în București poluarea fonică nu era suficient de mare, s-a ocupat Patriarhia să mai adauge niște plusuri.

Indiferent dacă ești musulman, budist, satanist sau ateu, în apartamentul tău se va auzi clopotul Catedralei Mântuirii Neamului. Nu contează că stai în Militari sau Pantelimon, BOR a dat niște bani grei pe clopotul mare, dedicat "Eroilor Neamului", și de aceea sunetul clopotului se va auzi pe o distanță de 15 kilometri. Asta da armă sonică.

Ca să-ți dai seama despre ce vorbim aici, află că raza Bucureștiului, din Piața Universității până la periferie în toate direcțiile, variază de la 10 la 12 km.

BONUS: de fiecare dată când vei auzi clopotul vei vedea pe retină chipul patriarhului Daniel, pentru că lui i s-a părut normal să-și graveze fața pe clopotul de 25 de tone. De curând a avut loc și slujba de sfințire, unde Daniel și-a sfințit propriul chip. Cum era aia cu să nu-ți faci chip cioplit?

Deci, uită de sfânta bormașină de duminică dimineață, pentru că acum, vrem nu vrem, vom auzi cu toții clopotul lui Daniel. Nici nu vreau să-mi imaginez ce va fi in casele oamenilor din zona catedralei. E drept, că cică acesta va „cânta” la evenimentele şi sărbătorile importante. Dar există atât de multe evenimente importante în calendarul ortodox, că dacă am avea liber pentru fiecare n-am mai munci decât 3 luni de zile pe an.

Îți reamintim: clopotul principal, cel mai mare din Europa, a costat 425.000 de euro, iar în total, valoarea celor 6 a ajuns la 550.000 de euro.

De asemenea, că noua „armă sonică” a BOR va fi instalată într-o clopotniță cu jaluzele speciale reglabile pentru dirijarea sunetului.

La ce e bună această armă? Păi, iată: „Ele combat lenevirea duhovnicească pentru că atunci când auzim glasul clopotului, care ne cheamă la rugăciune, este glasul lui Dumnezeu care ne arată că este prezent şi, în acelaşi timp, că doreşte să răspundem chemării iubirii Lui cu iubirea noastră arătată prin fapte bune şi rugăciune”, a continuat declarat Daniel. Asta ca să știi despre ce e vorba atunci când clopotul va face să vibreze geamurile apartamentului tău, e ca să-ți combată lenea duhovnicească. Mergi la biserică, păcătosule!

Dar aceste clopote de sute de mii de euro au și puteri magice. Nu o zicem noi, o zice Preafericirea Sa: „Rostul clopotelor este şi acela de a ocroti poporul de furtuni, de trăsnete, de tunete; clopotele împrăştie norii grei ai furtunilor, alungă fulgerele şi tunetele şi ceaţa vătămătoare, cum se spune într-una din rugăciunile de la sfinţire. În acelaşi timp, clopotele alungă duhurile cele necurate, cele rele, întărindu-i pe credincioşi să-şi aducă aminte de Dumnezeu şi să ceară ajutorul Lui atunci când sunt ispitiţi”. Gata cu vremea rea în București!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile