Coaliția pentru Familie ți-a furat datele personale și vrea să-ți trimită mesaje de propagandă

Bianca Bârsan

Street Style
Share
118
Tweet
Pe-ni-bil. Ah, și de asemenea ilegal.

Continuând serialul „Propaganda pentru Referendum”, azi vă prezint cel mai nou episod și anume cel legat de protecția datelor personale - sigur ai auzit de GDPR până acum, nu? Ei bine, Coaliția și trepădușii nu au auzit, se pare.

Pentru că afișele și bannerele folosite în mod ilegal în culorile tricolorului nu erau de ajuns, și nici flyerele din pâine sau reclamele amenințătoare care prevesteau căsătorii între femei și imprimante sau bărbați și plante de ghiveci, iată că, mai nou, organizatorii (sau suținătorii, că sincer, acum chiar nu mai contează, am dreptate?) Referendumului au apelat la o nouă tactică de a convinge lumea să iasă la vot.

Cea mai nouă metodă de propagandă - și probabil una dintre cele mai penibile, dar și cele mai ușor de dovedit ca fiind ilegale - este folosirea Flash SMS-urilor. Flash SMS-ul e un mesaj care poate fi trimis de absolut oricine, atât timp cât respectiva persoană are acces la un telefon mobil și anumite aplicații care se ocupă fix de asta, și care pot fi trimise tuturor utilizatorilor dintr-o anumită rețea. Ele nu sunt stocate nicăieri, și arată ca și cum ar fi fost trimise chiar de operatorul tău de telefonie mobilă. Uite cum arătau cele de azi:

Pe-ni-bil. Ah, și de asemenea ilegal.
Ce este un Flash SMS?

Cum spuneam, mai mulți cunoscuți au primit astăzi astfel de mesaje penibile și disperate, așa că s-au pus pe sunat operatorul de telefonie mobilă - în zadar, bineînțeles. La telefon am fost informați că astfel de operațiuni sunt cu mult peste ei și că ar trebui să ne adresăm ANCOM, adică Autorității Naționale pentru Administrarea și Reglementarea Comunicațiilor. Dar ghici ce, ANCOM își termină programul la ora 13:00 și revine la muncă, din păcate, abia luni, după încheierea Referendumului Urii.

De asemenea, cei care au primit astfel de mesaje pot face plângere și la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), unde trebuie să ceară și un număr de înregistrare pentru a putea urmări progresul plângerii depuse.

Încercarea de a manipula și mai mult și de a trimite oamenii la vot bazat pur pe ură și homofobie nu este doar PE-NI-BI-LĂ, ci și una ilegală, din moment ce persoanele care s-au ocupat de trimiterea acestor mesaje au avut acces la bazele de date a sute/mii/zeci de mii? de utilizatori de telefonie mobilă și au profitat de asta pentru a-ți trimite mesaje de propagandă cu japca.

Cam asta înseamnă democrație și fair-play în România anului 2018, așa că dacă vrei un 2019 mai de Doamne-ajută, weekend-ul ăsta fă o faptă bună și stai acasă. Codul civil din România oricum nu permite căsătorii între persoane de același sex, așa că dacă asta îți doreai, află că astrele ți-au surâs, iar tu nu trebuie să iei parte la maipularea grosolană a PSD-ului.

Mulțumesc pentru atenție, acum să continuăm cu #boicot.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile