Consumul de bere are mai multe beneficii decât te-ai aștepta

Share
125
Tweet
Avantajele consumului de bere (foto: 123rf.com)

Consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății, nu-i niciun secret. Pe de altă parte, consumul moderat de bere poate face minuni pentru organism. Uite cele mai bune scuze ca să bei o bere-două în fiecare zi:

E bună pentru rinichi

Un studiu realizat de cercetători finlandezi pe tema relației dintre consumul de alcool și apariția pietrelor la rinichi a dezvăluit nu doar faptul că berea e inofensivă din punctul ăsta de vedere, ci chiar că previne problema. Savanții au constatat că o bere pe zi scade cu 40% riscul apariției pietrelor la rinichi.

E o sursă excelentă de vitamina B6

Vitamina B6 este esențială în formarea hemoglobinei, previne degenerarea sistemului nervos, stimulează producerea de anticorpi, împiedică formarea mătreții ... plus multe, multe alte beneficii. O sursă importantă de B6 este drojdia de bere. O echipă de cercetători olanezi a descoperit că nivelul vitaminei B6 în organism crește cu 30% după consumul de bere, aproape dublu față de nivelul înregistrat în urma consumului de vin.

Îți protejează inima

Informația asta vine de la cercetători italieni ai Institutului Mediteranean de Neurologie. Aceștia au analizat nu mai puțin de 150 studii și au concluzionat că berea, consumată zilnic în cantități moderate, reduce cu 25% riscul apariției bolilor cardiovasculare. Prin consum moderat, italienii înțeleg 1,3 litri de bere pe zi pentru bărbați și 0,6 litri pentru femei.

Îți întărește oasele

Siliciul din bere e sănătate curată pentru oase. Un studiu din 2009 trage semnul egalității între consumul moderat de bere și creșterea densității mineral-osoase. Pe de altă parte, consumul excesiv de alcool crește riscul fracturilor. Cheia succesului e moderația, așadar.

Te apără de diabet

Cercetători ai Școlii de Sănătate Publică de la Harvard recomandă să bem o bere-două în fiecare zi. Asta pentru că un consum moderat de bere scade riscul apariției diabetului zaharat de tip 2. Cel puțin, asta s-a constatat în cazul băutorilor ocazionali care au devenit băutori moderați. În schimb, atunci când băutorii moderați reduc doza și devin băutori ocazionali, riscul de a face diabet crește până când revine la valoarea inițială.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile