Coperta noului număr National Geographic te va întrista teribil, deși a devenit virală

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
23
Tweet
PLASTIC

Ne place tare mult să trăim în propria bulă și să închidem ochii în fața problemelor reale legate de mediu, chit că, din când în când, mai scriem un status inteligent pe Facebook și primim multe like-uri că am scris frumos. Așa, și?

Ideea este să ne implicăm activ, deoarece, la nivel de mediu, lumea se distruge încet și sigur, iar oamenii sunt principalii vinovați.

Coperta noului număr National Geographic vine în sprijinul campaniei publicației - Planet or Plastic? - și expune un adevăr foarte trist al lumii în care trăim.

Coperta ne arată o ilustrație digitală realizată de Jorge Gamboa, intitulată Iceberg Plástico.

La o primă vedere ai sentimentul că te uiți la un iceberg, dar, dacă privești mai atent, ai să vezi că e vorba despre vârful unei pungi de plastic aruncate în ocean.

Simplă și de impact, coperta semnalează o problemă foarte reală și anume că foarte mulți sunt cei care nu înțeleg impactul plasticului asupra mediului înconjurător.

În caz că nu știai, 1 milion de sticle de plastic sunt cumpărate pe minut, la nivel global, iar destinul acestora este de a ajunge fie pe pământ, unde nu se descompun deloc ușor, fie în ocean, unde ajung să omoare viața marină. Dacă nu vorbim de sticle, vorbim de pungi, nu? Să ridice mâna cine are acasă un sertar de "pungi în pungi" și vei înțelege mai bine despre ce vorbesc!

Experții spun că criza plasticului este la fel de rea ca schimbările climatice - un raport realizat de Ellen MacArthur Foundation, lansat anul trecut în cadrul World Economic Forum, a scos la iveală faptul că echivalentul unui camion plin de sticle de plastic este aruncat în ocean minut de minut.

"The ocean is expected to contain one tonne of plastic for every three tonnes of fish by 2025, and by 2050, more plastics than fish (by weight)", se arată în raport.

Articolele din interiorul numărului de iunie al revistei se concentrează fix pe aceste probleme, iar We Made Plastic. We Depend on It. Now We're Drowning in It este unul dintre ele.

Jurnalista Laura Parker face o analiză asupra istoriei plasticului și cum am ajuns în prezent în această situație imposibilă.

Ce poți să faci? Important este să înțelegi cât de gravă este problemă, apoi să îți iei un angajament față de Planet or Plastic? și, încet, încet, să începi să reduci plasticul pe care-l folosești zilnic.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile