Coreea de Sud a devenit prima țară din Asia de Est care a legalizat marijuana medicinală

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
44
Tweet
sursă foto: Thought Catalog // Unsplash

S-a legalizat marijuana medicinală și în Coreea de Sud, devenind astfel prima țară din Asia de Est care face acest lucru. Acesta va reprezenta, fără doar și poate, începutul unei relaxări în ceea ce privește folosirea marijuanei în orice scop, dar și primul pas spre o legalizare totală.

Fiind vorba despre o țară destul de conservatoare, canabisul medicinal va fi eliberat după reguli foarte stricte și va avea un conținut scăzut de THC.

Pentru a putea obține canabisul medicinal, pacienții vor trebui să aplice mai întâi pentru o rețetă eliberată de Korea Orphan Drug Center, o instituție guvernamentală care îi ajută pe pacienți să obțină tratamente medicinale rare.

Legalizarea marijuanei medicinale a fost posibilă și datorită faptului că în luna iulie Ministerul pentru Siguranța Alimentelor și Băuturilor a dat undă verde pentru câteva medicamente pe baza de canabis Epidiolex, Marinol, Cesamet și Sativex pentru tratarea unor afecțiuni precum epilepsie, tratarea simptomelor HIV/SIDA sau cancer.

Thailand și Malaezia sunt și ele pe cale să urmeze exemplul Coreei de Sud, poate chiar cu legi mult mai permisive.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile