Creatorii Pokémon GO te invită să-ți arunci în aer prietenii într-un nou joc Augmented Reality

Share
Tweet
Codename: Neon Foto: YouTube/Niantic

Te-ai întrebat vreodată cum se simt vrăjitorii din „Harry Potter” când se duelează cu baghetele magice? Acum vei afla.

Niantic, compania din spatele celui mai popular joc al lui 2016, și-a dat seama că userii au nevoie de noi provocări pe care Pokémon GO e incapabil să le ofere. Dezvoltatorul american de software a prezentat ieri trei proiecte noi, toate bazate pe tehnologia Augmented Reality (încorporarea elementelor virtuale în peisaje reale).

Foto: YouTube/Niantic

Unul dintre ele se numește „Codename: Neon” și e un fel de Laser Tag, un război Multiplayer cu jeturi de energie. Doar bagheta magică îți lipsește ca să te simți fix ca într-un duel din universul „Harry Potter”. Inovația constă în faptul că, spre deosebire de Pokémon GO, aici interacționezi cu prietenii în loc să te joci de unul singur.

Foto: YouTube/Niantic

Regulile sunt simple: 1) culegi de pe jos muniție sub forma unor sfere de energie, apăsând cu degetul pe ecranul telefonului când le vezi în cadru; 2) lansezi energia înspre oponenți, fiecare lovitură de succes transformându-se în puncte pentru tine. Nu te poți feri de proiectilele celorlalți, dar le poți contracara cu jetul tău de energie. În final, câștigă jucătorul cu cele mai multe puncte acumulate în timpul prestabilit. Uite o demonstrație video, ca să înțelegi mai bine:

„Codename: Neon” încă nu a fost lansat și ar trebui tratat mai degrabă ca o platformă decât ca un joc propriu-zis. Mă refer că, pornind de la gameplay-ul ăsta, cei de la Niantic ar putea lansa jocuri AR „Harry Potter”, spre exemplu. Asta ar rupe instant App Store-ul.

Al doilea proiect prezentat de Niantic e un joc multiplayer AR de tip puzzle. Similar conceptului Escape Room, îți strângi o gașcă și colaborați pentru rezolvarea a diverse probleme de logică. Diferența e că puzzle-urile propriu-zise sunt virtuale. Uite cum arată:

Ultima chestie la care a lucrat Niantic în ultima vreme e un update pentru Pokémon GO care integrează mai realist pokemonii în peisajul real surprins de camera telefonului. Adică atunci când îl fugărești pe Pikachu, el o să dispară ocazional pe după picioarele altor pietoni, pe după ghivece de flori, pe după mașini.

Dar... să fim serioși, mai joacă cineva Pokémon GO în 2018?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile