Cum s-a văzut pe Facebook protestul împotriva Legilor Justiției, care a scos peste 15.000 de oameni în București

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet

Cei care nu au ieșit să protesteze ieri seară, împotriva Legilor Justiției, au avut feed-urile de Facebook pline cu poze, filmări și live-uri de la marșurile din București, Cluj, Brașov, Timișoara și multe alte zeci de orașe.

În București s-au strâns cei mai mulți protestatari (în jur de 15.000) pentru a-ș striga nemulțumirile și faptul că „Nu vrem să fim o nație de hoți”.

Oamenii au început să se strângă în fața Guvernului, în Piața Victoriei și au plecat în marș către Parlament. Pe traseu s-au strigat: „Justiţie, nu corupţie”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Jos Guvernul”, „PSD ciuma roşie”, „CCR sluga PSD”, dar și deja clasicele „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, „Noaptea ca hoţi, ziua mafioţi” sau „Şerban Nicolae, du-te la pârnaie”.

Pe bld. Magheru, coloana de protestatari arăta astfel:

Oamenii au ieșit în stradă cu miile nu doar în București, 5.000 au fost în Cluj-Napoca, în jur de 2.500 în Timișoara, 2.000 în Iași și Sibiu, peste 1.000 în Brașov. Au mai fost câteva zeci de alte orașe în care oamenii au ieșit cu sutele în stradă.

Vlad Voiculescu, fostul Ministru al Sănătății, dar și alți membri USR sau Platforma 100 au fost și ei în stradă:

Protestele au fost organizate pe Facebook, având următoarea descriere ca motivație: „Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia.”

În stradă au mai fost și alte personalități. Ciprian Muntele a făcut și el un live de la fața locului:

Nu au lipsit nici fotografii de la Documentaria, cei care au documentat foto și protestele de la începutul anului și care, în urma acestora, au scos albumul PROTEST:

Nici Moise Guran nu putea lipsi, fiind un „fan declarat” al protestelor care au ca țintă PSD-ul:

Artistul Dan Perjovschi a promovat și el pe pagina sa de Facebook protestele din toată țara:

La fel și Tudor Chirilă, care s-a aflat la Iași:

Rămâne de văzut dacă protestele vor continua, devenind un „serial”, ca cele #Rezist, de la începutul anului.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

proteste protest bucuresti București rezist
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde