3 sfaturi utile pentru a plăti mai puțin pe cursele cu Uber, în noaptea de Revelion

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: Flickr.com

Noaptea de Anul Nou este cea mai aglomerată pentru Uber, la nivel mondial și local. Acest lucru duce de multe ori la surge-uri care impun un preț prohibitiv curselor Uber pentru noaptea de Revelion.

Uber a creat o listă de sfaturi pentru cei care plănuiesc să ajungă cu Uber la destinație. În România, serviciul este disponibil în București, Cluj, Brașov și Timișoara, unde peste 100.000 de localnici și turiști sunt aşteptaţi să folosească aplicaţia Uber în noaptea dintre ani.

Ce este tariful dinamic

Tariful dinamic apare atunci când numărul de cereri din aplicația Uber este mai mare decât numărul de mașini disponibile. Tehnologia Uber aplică un algoritm care crește în timp real prețurile pentru a încuraja mai mulți șoferi parteneri să intre online pe platforma Uber.

Astfel, cererea și oferta se echilibrează, iar Uber se asigură că cei care au nevoie de o mașină vor putea găsi una, chiar dacă la un tarif mai mare.

În funcție de cerere, tarifele se pot multiplica, de exemplu de 1,2 ori, de două ori sau, în situații excepționale, de peste patru ori. Dacă tarifele sunt mai mari ca de obicei, utilizatorii sunt rugați să confirme că sunt de acord, iar cei care nu se grăbesc pot reveni mai târziu în aplicație pentru a comanda o cursă la un cost mai mic.

Cei de la Uber oferă 3 sfaturi utile a plăti mai puțin pe cursele lor:

1. Evită orele de vârf - pleacă puțin mai devreme sau mai târziu către petrecere sau spre casă.

An de an, cererea cea mai mare este între 20:00 și 11:00 și între 3 și 5 dimineața. Anul trecut, ora cea mai aglomerată a fost 4 dimineața în București și Cluj și 3 în Brașov și Timișoara.

În medie, la nivel național, o mașină a ajuns în 3,6 minute. Utilizatorii din București au avut de aşteptat cel mai puţin (3,25 minute, timp mediu). În medie, tariful dinamic a fost de 2 x tariful obișnuit, însă cele mai multe curse cu Uber (82%) au fost făcute la tariful normal.

2. Verifică estimarea tarifului - fără surprize la finalul cursei.

Aplicaţia Uber arată estimarea costului pentru cursă înainte de a comanda o mașină. Estimarea ia în calcul distanţa până la destinație, timpul aproximativ și, dacă e cazul, tariful dinamic care se aplică din cauza cererii mari.

Opțiunea este utilă mai ales dacă alegi să plătești cu cash. După fiecare cursă, utilizatorii au apoi acces la factura fiscală, în contul lor.

3. Împarte valoarea cursei cu prietenii, direct în aplicație.

Dacă ai prieteni care stau în zonă, puteți pleca împreună spre petrecere și mai apoi, acasă. Cu opţiunea de împărțire a tarifului (Fare split) din aplicaţia Uber, poți împărţi costul cursei cu ceilalţi pasageri, dacă au și ei un cont Uber. Fiecare utilizator care împarte tariful unei curse Uber va achita o taxă suplimentară de 1 leu.

Dacă, totuși, aceste sfaturi nu se dovedesc utile, în București poți să te deplasezi cu metroul, pentru că acesta va funcționa pe tot parcursul nopții dintre ani.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile